Evenimentul Zilei > Social > Carabinierii italieni au eliberat mai multe românce, sclave în Bergamo. Ce sumă colosală s-a găsit la proxeneți
Carabinierii italieni au eliberat mai multe românce, sclave în Bergamo. Ce sumă colosală s-a găsit la proxeneți

Carabinierii italieni au eliberat mai multe românce, sclave în Bergamo. Ce sumă colosală s-a găsit la proxeneți

Un grup de români, printre care şi o femeie din Pașcani, a fost arestat de carabinierii din Bergamo. Șase bărbați și tânăra de 25 de ani sunt acuzați de proxenetism. Liderul grupării este un bărbat de 43 de ani poreclit „Grasu”.

Carabinierii din Bergamo au destructurat gruparea care acționa de câțiva ani în Italia, scrie gazetaromanească.com. Proxeneții ademeneau tinere românce cu promisiunea că le asigură locuri de muncă în Italia, însă, odată ajunse acolo erau obligate să se prostitueze. Una dintre tinere a reușit să ia legătura cu un polițist român, care i-a alertat pe carabinieri.

În țară, poliţişti şi procurori de la  DIICOT Iași au reținut-o pe Mihaela Fîţă din Pașcani, care a primit apou mandat de arestare pentru 30 de zile pentru trafic de persoane, scrie ziaruldeiasi.ro. „O femeie cu o capacitate criminală impresionantă şi care nu a demonstrat niciodată milă fetelor exploatate. Pentru fete, ea le explica faptul că şi ea a început aşa, ca prostituată pe stradă şi că acum nu mai lucra şi încasa doar banii”, susțin anchetatorii.

Carabinierii de la Brigada Antimafie din Bergamo au făcut percheziții în zonele Ghisalba şi Calcinate la şase români şi un albanez, la care  au găsit suma de 70.000 de euro, care ar putea proveni din exploatarea sexuală a celor 14 tinere pe care grupul le avea „la stradă“.

„Membrii grupului infracţional au racolat în mod direct sau prin intermediul altor persoane (mâna dreaptă a liderului grupului era o fostă prostituată, din Paşcani, în vârstă de 25 de ani – n.r.) tinere minore sau majore, care sub pretextul unor relaţii de prietenie şi asigurarea unui loc de muncă stabil în Italia, le-au determinat să accepte să efectueze deplasări în localitatea Bergamo, unde erau preluate, apoi le era îngrădită libertatea de mişcare prin confiscarea actului de identitate şi a telefonului, prin constrângere psihică şi ameninţări cu acte de violenţă extremă – mutilări ale feţei, dar şi agresiuni de natură psihică şi sexuală, fiind determinate ulterior să practice prostituţia. În fapt, unele victime au fost determinate să practice prostituţia pe raza municipiului Paşcani, ulterior fiind transferate în localitatea Bergamo, unde s-a continuat exploatarea acestora în stradă. Victrimele proveneau din mediul rural, sau municipiul Paşcani, cu un nivel redus de educaţie şi situaţie familială şi materială precară, unele dintre fetele exploatate provenind din centre de plasament“, au precizat reprezentanţii DIICOT într-un comunicat citat de ziarulde iasi.ro.

Grupul era activ din 2008, membrii grupării deveniseră experți în racolare și controlau străzile din zonele Ghisalba şi Calcinate, de la periferia oraşului Bergamo. Aceştia încasau de la fiecare tânără exploatată 100 sau 150 de euro pe noapte.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: