Cei doi colţi au fost supuşi unei expertize, în urma căreia s-a aflat că cei doi colţi de fildeş proveneau de la pui de elefanţi. „Averea” era ascunsă sub banchetă.

„Pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, la volanul unul microbuz Mercedes, cetăţeanul bulgar A.I., în vârstă de 34 de ani. Cu ocazia controlului specific, inspectoraii vamali şi poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse sub bancheta pasagerului două bucăţi de colţi din fildeş, unul de 30 centimetri, iar al doilea de 46 centimetri, ambii cântărind 2,91 kilograme. Bunurile au fost ridicate şi trimise pentru expertiză la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii „Răzvan Angheluţă“ din Galaţi, care au confirmat că sunt colţi de elefant juvenil“, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a cumpărat cei doi colţi dintr-o piaţă din Republica Moldova, cu 20 de euro, pentru a-i face cadou unui prieten din Turcia. De asemenea, acesta a mai spus că nu ştia că bunurile ascunse erau din fildeş. Bulgarul a rămas fără cei doi colţi şi a primit şi o amendă în valoare de 7.500 de lei.