Ca urmare a exploatării datelor şi informaţiilor deţinute la nivelul IGPF, miercuri, poliţiştii de frontieră de la PTF Siret au efectuat un control amănunţit asupra a două automarfare încărcate cu rigips şi vată minerală, în care se aflau trei cetăţeni polonezi, în urma căruia a fost descoperită o cantitate mare de ţigări.

În urma activităţii de inventariere a ţigărilor, s-a constatat că în cele doua autovehicule era ascunsă, în plăcile de rigips şi vată minerală, cantitatea totală de 941.027 de pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 903.386 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar cele două autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor.

Cei trei cetăţeni polonezi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, pe numele lor fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă, transmite Agerpres.