Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători, acţionând în baza analizei de risc, au selectat, la sfârșitul săptămânii trecute, în vederea controlului o pasageră ce a călătorit pe ruta Istanbul – Otopeni.

Direcția Generală a Vămilor a transmis că, în urma controlului fizic de specialitate, inspectorii vamali au reţinut, în vederea confiscării, 896 bucăţi de parfum şi apă de toaletă, bunuri sustrase de la vămuire şi susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală unor mărci precum: DIOR, CHANEL, TOM FORD, PACO RABANNE, CAROLINA HERRERA, CALVIN KLEIN, HUGO BOSS, GIORGIO ARMANI, VERSACE, LANCOME, CACHAREL, JIMMY CHOO, THIERRY MUGLER, JEAN PAUL GAUTIER, NARCISO RODRIGUEZ şi ISSEY MIYAKE.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 295.000 lei.

Femeia a fost amendată cu 3.000 lei și s-a întocmit dosar penal pentru contraband. De asemenea, parfumurile de toaletă contrafăcute au fost confiscate