Captura record de la Agigea. Taxă de traficant: 20.000 de euro

Captura record  de la Agigea. Taxă de traficant: 20.000 de euro

Dealerii de droguri au fost „turnaţi“ de un cetăţean moldovean şi prezentaţi tribunalului.

Patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, au fost reţinute, vineri seara, la restaurantul Marco Polo, din Constanţa, în cazul capturii de peste 1.200 de kilograme de cocaină din Portul Constanţa-Sud Agigea. Cei patru membri ai grupului au vârste cuprinse între 27 şi 45 de ani şi nu au antecedente penale.

Secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Toma Rus, a declarat că informaţia a venit de la un cetăţean din Republica Moldova, care anunţa că există persoane dispuse să ofere peste 20.000 de euro pentru scoaterea din ţară a containerelor cu cocaină. România, ţară de tranzit

Captura de cocaină din Portul Sud Agigea este una dintre cele mai mari realizate în ultimii zece ani, în Europa. Valoarea totală a acesteia depăşeşte 100 de milioane de euro.

Drogurile au plecat din Brazilia, Sao Paolo, prin portul Paranagua, şi aveau ca destinaţie Spania, România fiind ţară de tranzit. Stupefiantele au fost aduse în două containere, primul deţinând trei calupuri, iar cel de-al doilea unul şi se aflau în mijlocul paleţilor de lemn de cherestea, în total 1.080 de pachete. Marfa a fost depozitată în două containere

„Am stabilit că, la finalul anului trecut, o firmă din Baia de Fier, judeţul Gorj, a efectuat un import de material lemnos, în speţă lemn de cedru, şi marfa a fost depozitată în două containere aflate în Portul Agigea. De atunci, membrii grupului au făcut diferite demersuri pentru racolarea unei persoane care avea influenţă în vamă şi care îi va ajuta să scoată containerele printr-un control mai puţin riguros. Din luna decembrie am strâns mai multe probe, iar, în momentul în care membrii grupului au venit pentru a ridica marfa, am declanşat intervenţia şi am dispus confiscarea mărfii, a declarat Toma Rus. Acţiunea de cântărire a stupefiantelor a durat aproape toată noaptea, din cauza lipsei unui cântar pentru cantităţi mari. Oamenii legii au vrut la un moment dat să apeleze la Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, care este director la o fabrică de produse de carne în Portul Sud Agigea, pentru a împrumuta un cântar, însă au renunţat. Lemnul de cedru a fost şi el confiscat, întrucât cantitatea era dublă faţă de cea care figura în acte. Prelucrarea lemnului şi droguri Societatea la care urma să ajungă containerul cu 1.200 kilograme cocaină se numeşte Rumaval Impex SRL şi are sediul în comuna gorjeană Baia de Fier. Firma deţine în această localitate mai multe hale şi o clădire administrativă unde desfăşura activităţi de prelucrare a lemnului. Societatea are ca administrator şi asociat unic pe Elena Ramona Cioroabă, în vârstă de 26 de ani, din Bacău, dar, în realitate, este deţinută de doi fraţi din Spania, Felix şi Antonio. Elena Ramona Cioroabă este, potrivit angajaţilor, prietena lui Antonio. Firma a intrat în faliment în urmă cu un an.

Ne puteți urmări și pe Google News