Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra unor containere sosite din China pentru  două societăţi  cu sediul în Fundeni, județul Ilfov, transmite Direcția Generală a Vămilor.

Ca urmare a acestor controale, inspectorii vamali au reţinut 2.590 bucăţi ceasuri de mână susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale mărcii Rocky, cu  o valoare de piaţă  a bunurilor originale de aproximativ  78.000 euro, precum şi 700 bucăţi portofele din înlocuitor, respectiv 5.300 ceasuri cu baterii, identificate în plus faţă de mărfurile declarate, în valoare totală de aproximativ  5.000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, iar în cazul mărfurilor nedeclarate, reprezentanţii autorităţii vamale au sancţionat contravenţional  societăţile importatoare cu amenzi în valoare totală  de 6.000 lei, iar mărfurile au fost confiscate, urmând a fi predate organelor competente în vederea valorificării, sumele încasate constituind venit la bugetul statului