Evenimentul Zilei > Actualitate > Căpitanul echipei engleze de rugby Batley Bulldogs a recunoscut că este homosexual
Căpitanul echipei engleze de rugby Batley Bulldogs a recunoscut că este homosexual

Căpitanul echipei engleze de rugby Batley Bulldogs a recunoscut că este homosexual

În vârstă de 27 de ani, căpitanul echipei engleze de rugby Batley Bulldogs, Keegan Hirst, a dezvăluit faptul că este homosexual.

Sportivul din Albion a vorbit fără perdea despre orentarea sa sexuală, într-un interviu acordat publicației „Sunday Mirror”.

La început, nici măcar nu puteam recunoaște în fața mea. Nu puteam nici măcar să spun în mintea mea: «Sunt homosexual». Acum mă simt ca și cum pot respira din nou.

Am avut o soție și am doi copii. Am lucrat în construcții, am fost portar, am lucrat în fabrici. Joc rugby. Am toate calitățile unui adevărat macho. Cum aș putea fi homosexual? Sunt din Batley, pentru numele Lui Dumnezeu. Nimeni nu e homosexual în Batley.

Singura dată când m-am simțit eliberat a fost când am pășit pe terenul de rugby. Acum mă simt liber din nou”, a declarat Hirst.

Mai mult, căpitanul celor de la Batley Bulldogs a recunoscut că a trecut prin clipe grele: „În cele mai negre zile îmi spuneam: «Nu pot face asta, mai bine mor decât să recunosc public». Din fericire, am o familie și niște prieteni minunați și am reușit să depășesc orice dificultate”.

La scurt timp după acest interviu, colegii lui Keegan au reacționat pe Twitter: „Respect enorm pentru Keegan Hirst. A făcut un lucru foarte curajos, îl susținem cu toții. Un tip adevărat" – Scott Leatherbarrow.

„Respect Keegan Hirst, un mare căpitan, un tip fantastic” – Alistair Leak

„Vorbim despre un sport predominant nordic care e foarte macho… în acest mediu este extrem de greu să îți recunoști orientarea” – Lou Englefield, director al Pride Sports, care susține o campanie antihomofobie în sport.

„Cred că e minunat că a vorbit despre asta. E important mai ales pentru tinerii care sînt în aceeași situație, pentru că acum îl au ca exemplu și știu că pot face sport fără să ascundă cine sînt ei cu adevărat” – Martin Owens, cofondator al primei ligi de rugby din lume dedicate LGBT (nr. un acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală și transsexuală).