Evenimentul Zilei > Actualitate > Capitalismul pierde teren în SUA. Cine sunt americanii care devin fanii ideologiei socialiste?
Capitalismul pierde teren în SUA. Cine sunt americanii care devin fanii ideologiei socialiste?

Capitalismul pierde teren în SUA. Cine sunt americanii care devin fanii ideologiei socialiste?

Lupta între capitalism și socialism a fost tot timpul, măcar în timpul generației noastre, văzută drept o confruntare între est și vest, cu Rusia și SUA văzute drept exponenți ai celor două curente. Schimbările din ultimii ani au provocat însă reacții în mai toate statele importante, acolo unde mișcările socialiste au început să prindă tot mai multă tracțiune.

Un raport întocmit de Pew Research Center citat de The Jerulasem Post indică o serie de rezultate surprinzătoare printre americani. Astfel, tinerii care trăiesc în SUA au tot mai multă încredere în socialism, o diferență majoră față de ceea ce gândesc seniorii americii. 65% dintre cetățenii SUA în vârstă au încredere în capitalism, în timp ce doar 52% din tineri sunt de aceeași părere. În cazul socialismului, scorul este mai favorabil printre cetățenii americani cu vârste fragede: 50% – 42%.

Studiul arată că, printre femei și minorități, socialismul este chiar mai popular. Astfel, 46% dintre femeie consideră socialismul pozitiv, față de 38% dintre bărbați, în timp ce la capitolul capitalism 74% dintre bărbați îl consideră pozitiv, comparat cu 56% dintre femei. Afro-americanii și hispanicii nu au dubii. 65%, respectiv 52% dintre ei văd socialismul drept doctrina potrivită, comparativ, doar 35% din albi sunt de aceeași părere.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: