Capitala va fi lustruită vara şi înzăpezită iarna

Capitala va fi lustruită vara şi înzăpezită iarna

Primarul general Sorin Oprescu nu are de gând să îmbunătăţească metodele de deszăpezire, însă promite că străzile vor fi spălate în fiecare zi.

Noua Strategie de dezvoltare şi funcţionare a serviciului de salubrizare din Capitală, elaborată de specialiştii din cadrul municipalităţii şi avizată de primarul general Sorin Oprescu, stabileşte cum ar trebui reorganizat serviciul de gestionare a deşeurilor, cel de curăţenie a oraşului şi de deszăpezire.

În timp ce Oprescu a pus condiţii greu de respectat în ceea ce priveşte măturarea, spălarea străzilor şi strângerea gunoiului, salubrizatorii nu vor avea nici o obligaţie în plus la iarnă. Prin troiene, tot cu plugul

Dacă aleşii generali vor vota Strategia, arterele mari vor fi măturate şi stropite de două ori pe zi şi spălate o dată pe zi. Coşurile de gunoi se vor înmulţi, va fi cel puţin unul la 100 de metri pătraţi, iar deşeurile menajere ar trebui ridicate în fiecare zi în zonele centrale şi la maxim 3 zile în cartiere. Prevederea este considerată "idilică" şi imposibil de pus în practică de către salubrizatori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consilierii generali spun că, dacă s-ar pune în practică strategia, costul salubrizării s-ar putea dubla. Asta, în cotextul în care afacerea gunoaielor din Capitală înghite, anual , aproximativ 70 de milioane de euro, iar contractele actuale au fost declarate nule de instanţă. În ceea ce priveşte deszăpezirea, specialiştii municipa­lităţii vor tot pluguri şi maşini care aruncă sare pe jos.

În Strategie nu se specifică nimic de maşini de topit zăpada sau alte utilaje performante care ar putea face ca, iarna, Bucureştiul să nu mai fie blocat.