Evenimentul Zilei > Politica > Capitala riscă să rămână fără căldură de luna viitoare
Capitala riscă să rămână fără căldură de luna viitoare

Capitala riscă să rămână fără căldură de luna viitoare

Cartiere întregi din Capitală riscă să rămână fără apă caldă și căldură din decembrie. Angajații Regiei Autonome de Transport și Distribuție a Energiei Termice București (RADET) au explicat că ei nu mai pot repera avariile, pentru că nu mai au bani.

Oficialii Primăriei: se rezolvă astăzi

„Vom fi nevoiți să izolăm avariile. Nu sunt bani pentru că nu s-a achitat subvenția, iar Electrocentrale București a cerut blocarea conturilor, fiind mai multe luni poprire de 100%, de aceea nu s-au remediat avariile”, a explicat liderul sindical al angajațiilor Regiei, Ioana Stoica. Aceasta a povestit că, dacă nu se vor lua măsuri pentru deblocarea conturilor și nu se va achita subvenția, instituția va intra în colaps financiar, iar bucureștenii nu vor mai avea apă caldă și căldură. „Soluția, pentru ca instituția să nu mai aibă poprire pe conturi este ca ELCEN să fuzioneze cu RADET, promisiune făcută de oficiali de mai bine de un an și care nu s-a mai realizat”, a mai spus liderul sindical. În replică, oficialii Primăriei Capitalei, instituție care asigură plata subvenției către populație și care trebuie să pună în aplicare procesul de unire a celor două instituții, au anunțat că astăzi ar urma ca în sedința de Guvern să fie aprobat transferul pachetului de acțiuni emise de ELCEN, din proprietatea privată a statului în proprietatea privată a Municipiului București. O dată cu aprobarea transferului, datori ile RADET se vor stinge. Primăria Capitalei are o datorie de 1,1 miliarde de lei către RADET, iar RADET are datorii de aproape 3 miliarde de lei către ELCEN.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: