Capitala, îmbâcsită de mici şi bere la pet

Capitala, îmbâcsită de mici şi bere la pet

La ştrand cu un ochi la bikini şi altul la grătar. Bucureştenii, privaţi de micul electoral, l-au făcut sau şi l-au cumpărat.

Doar 500 de bucu­reş­teni au ales ştran­dul Dâmbo­vi­ţa, din Crângaşi să petreacă ziua de 1 Mai. Media de vârstă, ieri la prânz, era de 20 de ani. Singurul grătar, unde micul costa 2,5 lei şi cârnatul 2, n-avea dever. "Nu spun nimic! Întrebaţi pe şefu’, dom Covrig", s-a panicat vânzătorul.

Barmanul a fost mai comunicativ: "Cre’ că am dat un butoi juma de bere şi şaij’ de sucuri". La o masă, doi adolescenţi trăgeau de două beri. "Nu i-am servit! Şi-au adus de acasă...", se scuză, vinovat. Din cele cinci bazine, două erau pline. Biletul costă zece lei în cursul săptămânii şi 15 în weekend.

În foişorul salvamarilor, la umbră, Marilena Mel­nic, asistentă la spitalul Panduri cu extra-job la ştrand, îşi face siesta: "Am avut doar o julitură la un copil...". Două puştoaice dezin­hibate îşi etalează sânii. "N-am mers la mare de la criză", explică Iuliana. Un şmecher o ia în balon: "Da, lucrează cu băieţii...". Fata se supără: "Mă, băiete, vezi că pe cearşaf e bărbată-miu!".

Ne puteți urmări și pe Google News

Grătarul săracilor şi cele ale şmecherilor

Peste drum, lângă Lacul Morii, primăria a dus şapte grătare fixe şi un nene dă încă patru doritorilor, gratis, în schimbul buletinului. E plin de locatarii blocurilor de alături. Se bea bere la pet de doi litri. Părerea e că-i mai bine decât anul trecut, că nu sunt gunoaie.

În Băneasa, la celălalt capăt al Bucureştiului, cârciumarii concurenţi de la Gil şi Cocoşatu’ dau în brânci. Florin Gheorghe, grataragiul de la Gil, se laudă: "Până diseară dau zece mii de mici!".

Pe lângă grătarul ce dă în B-dul Aviaţiei, a mai băgat trei în curte. Vinde mititelul cu 2,9 lei cu pâine şi muştar. Sandu Cocoşatu’, de la cârciuma omonimă poreclei sale, nu dă cifre: "Fără număr! Când o muri «Cocoşatu’» o să vândă ei mai mult!". Micul lui e mai scump cu zece bani şi pentru pâine şi muştar mai pui 20. Iulian Mărgean, administratorul rivalilor, râde: "Noi zicem că îi batem şi ei invers!". La ambii le merge. Citiţi şi:

  • Petrecere câmpenească cu alimentele depozitate în soare și lăzi frigorifice murdare
  • ŞPRIŢUL MINIVACANŢEI a cauzat 15 tragedii pe şosele
  • 1 Mai, sărbătorit cu o paradă în lenjerie intimă | FOTO
  • 1 MAI PE LITORAL. Minivacanţă cu proteste ecologice şi droguri