Potrivit DNA, comisarul şef Sorin Muntean, șeful IPJ Timiș este acuzat de abuz în serviciu ”dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, comisarul şef Florin Bolbos, adjunctul șefului IPJ Timiș are același cap de acuzare, în timp ce în cazul șefului Poliției Rutiere Timiș, comisarul șef Marcel Crăciunescu sau reținut  patru infracţiuni de luare de mită.

Primarul din Recaş, Pavel Teodor e acuzat de ”instigare la uzurparea funcţiei, instigare la hărţuire şi instigare la abuz în serviciu”, Marian Temu, şeful Poliţie Recaş e suspectat de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Doru Berzescu, şeful Poliţiei Locale e acuzat de uzurparea funcţiei şi hărţuire, iar comisarii Cosmin Bledea şi Vasilică Gârbaci sunt cercetați pentru dare de mită. Toți cei opt urmează să fie prezentaţi, astăzi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile Tribunalului Timiş.

De asemenea, în aceeaşi cauză, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând din data de 20 ianuarie, . faţă de omul de afaceri Eugen Milutinovici, ”cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se mai arată n comunicatul transmis de DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.