Preşedintele PNL Ludovic Orban susţine că PSD se află într-o situaţie dificilă în Parlament, având opţiunea alegerilor anticipate sau pe aceea de a susţine noul cabinet propus de liberali, scrie Agerpres.

PSD s-ar putea afla într-o situaţie „absolut penibilă” dacă va susţine în Parlament un guvern pe care l-au demis prin moţiune de cenzură.

„Au două variante: anticipate sau să învestească guvernul. Vă daţi seama ce ar fi în condiţiile în care noi şi, eventual, alţi parteneri nu votăm învestirea guvernului nostru, iar guvernul să fie învestit la voturile PSD? Se ajunge la o situaţie absolut ridicolă pentru ei. Adică ei nu vor mai putea să facă opoziţie. (…) Cum o să sune asta: voi aţi dat guvernul jos şi acum îl reînvestiţi? O să se ajungă într-o situaţie absolut penibilă”, a afirmat Orban.

Pe de altă parte, liderul liberal a subliniat că varianta boicotării de către PSD a şedinţelor Parlamentului în cadrul cărora ar urma să fie discutată învestirea noului guvern, pentru a nu asigura cvorumul, “nu ţine”, pentru că va exista o presiune publică pe acest subiect.

„Povestea asta cu boicotul, că nu vin şi nu se prezintă la vot … nu ţine asta. O să vină lumea şi o să îi ia pe sus. Cum poţi să stai în Parlament, să se cramponeze de nişte mandate ale lor de parlamentar?”, a adăugat Ludovic Orban.