Evenimentul Zilei > Social > Cantitate uriașă de materiale pirotehnice, confiscată la Frontieră
Cantitate uriașă de materiale pirotehnice, confiscată la Frontieră

Cantitate uriașă de materiale pirotehnice, confiscată la Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit într-un microbuz peste 210.000 petarde, ascunse in spatele unor saci cu textile, cu intenţia de a fi introduse ilegal în România. Materialele pirotehnice au fost confiscate, s-a întocmit dosar penal.

S-a întâmplat, ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, unde s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetățeanul bulgar Dinkov A., de 36 de ani.  Șoferul era la volanul unui microbuz cu care transporta articole textile din Bulgaria, cu destinația România. În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră doljeni, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Calafat, au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra compartimentului marfă al microbuzului.

În urma controlului efectuat, au fost descoperite, ascunse prin metoda capac în spatele sacilor cu materiale textile, mai multe cutii ce conţineau 210.000 petarde, mărcile Pirat şi Enigma. Cu ocazia cercetărilor, conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă şi a declarat că nu ştia despre existenţa produselor pirotehnice, deoarece a preluat microbuzul din localitatea Vidin, fără a verifica încărcătura acestuia.

Drept urmare, produsele pirotehnice în valoare de 41.000 de lei au fost reţinute de către autoritatea vamală. Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi contrabandă calificată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.