Cântăreţul şi prezentatorul de televiziune Florin Ristei, care a ajuns în atenţia publicului, pe vremea când de abia împlinise 13 ani, ca solist al trupei Amici, cu hitul "Dana" a pţit una nepăţită, potrivit . El a povestit pe Instagram că în dimineaţa zilei de duminică, în jurul orei 04:00, a fost oprit în Centrul Vechi de un grup de jandarmi care i-au cerut să se legitimeze. Motivul: jandarmii l-au auzit glumind cu unul dintre prietenii săi că: "Cea mai proastă meserie este la jandarmerie".

Artistul a mai povestit că a rămas siderat în momentul în care, plecând de la o simplă afirmaţie, s-a trezit cu proces verbal întocmit de jandarmi. "Plecam din Centrul Vechi, am avut cântare azi-noapte acolo şi pe la 4 şi ceva s-a spart petrecerea şi am luat-o frumuşel, pe jos spre maşină. Trecând prin faţă pe la BNR, ştiţi că acolo de obicei se află o dubă de jandarmerie pe colţ, pe Lipscani 25, că am şi proces verbal”, a spus Ristei, citat de Mediafax.

"Noi eram un grup de 7 oameni, 6 băieţi şi o fată şi vorbeam între noi ca dimineaţa după petrecere, un pic mai tere pe stradă. Nu vă gândiţi că înjuram, sau urlam pe stradă, sau sticam mintea publică. Nu. Vorbeam între noi. Şi văzându-i, îi zic unui prieten: Ia zi, frate, cea mai proastă meserie este, şi el completează: la jandarmerie. Bineînţeles că ei ne-au auzit”, a declarat cântăreţul.

Motivul invocat de jandarmi în momentul în care au întocmit proces verbal de contravenţie artistului a fost acela că Florin Ristei “a adresat injurii pe stradă”. "Am simţit o mână pe mine la un moment dat, <<salut hai cu mine să te legitimezi>>. Ne-am întors, ne-am dus cu tot grupul la dubă, binînţeles. M-am legitimat. Mi-am zis CNP-ul că n-aveam buletinul la mine şi îi întreb de ce ne-au oprit. Conform legii 61, mi-au explicat că nu am voie pe stradă să adresez injurii", a povestit Florin Ristei într-o postare pe Instagram.