Evenimentul Zilei > Actualitate > Arsenie Boca va fi canonizat! Care va fi data de pomenire în calendar
Arsenie Boca va fi canonizat! Care va fi data de pomenire în calendar

Arsenie Boca va fi canonizat! Care va fi data de pomenire în calendar

 Mitropolia Ardealului a hotărât, joi, 5 septembrie 2019, înaintarea propunerii de canonizare a părintelui Arsenie Boca către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române.

Hotărârea vine după patru ani de la primele demersuri ale Mitropoliei Ardealului pentru canonizarea părintelui Arsenie Boca. Atunci, s-a format o comisie care să cerceteze viața celui supranumit de popor „Sfântul Ardealului”

În tot timpul cercetărilor, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, s-a pronunţat  public, pentru canonizarea monahului.

Potrivit canoanelor ortodoxe, pentru a fi trecut în rândul sfinților, Biserica trebuie să ia act de credința nestrămutată și neîndoielnică a respectivei persoane din timpul vieții, evlavia populară de după moarte, dar și constatarea existenței anumitor daruri de la Dumnezeu: a) puterea de a suferi moartea xnartirica pentru dreapta credinta ; b) .puterea de a infrunta orice primejdii sau suplicii, pentru marturisirea dreptei credinte pana la moarte ; c) puterea de a-si inchina viata celei mai desavarsite trairi morale si religioase; d) puterea de a savarsi minuni in viata sau dupa moarte – sau, in fine; e) puterea de a apara si de a sluji cu devotament eroic credinta si Biserica Ortodoxă.

Încă dinainte de moartea sa şi chiar şi după aceea, părintele Arsenie Boca este considerat un sfânt de către o mare parte dintre credincioșii ortodocși români și nu numai.

La mormântul de la mânăstirea Prislop al părintelui Arsenie Boca s-au perindat în ultimii ani sute de mii de pelerini.

În condiţiile în care părintele Arsenie Boca va fi canoniza data de pomenire va fi 28 noiembrie, data în care părintele a trecut la cele veșnice. Canonizarea părintelui Arsenie Boca ar însemna și trecerea în calendar a primului mărturisitor din temnițele comuniste, potrivit activenews.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: