Cercetătorii Universității de stat din Montana au analizat fișele de sănătate ale copiilor care au frecventat liceele americane între anii 1993 și 2007 și au constatat că, deși consumul de cannabis în rândul tinerilor a crescut, în rândul adolescenților a scăzut cu 10 la sută în statele în care a fost legalizat consumul.

În SUA, consumul de cannabis medicinal este permis în 33 de state, iar în alte zece este legal consumul în scop recreațional. Consumul rămâne interzis însă în rândul copiilor sub 18 ani.

Doctorul Mark Anderson, conducătorul acelui studiului a declarat că rezultatele ,,ar trebui să-i liniștească pe cei care se tem că va crește consumul rândul adolescenților”.

El a explicat că motivul acestui fenomen ar putea fi faptul că pentru minori e mai greu să cumpere cannabis de la magazinele autorizate, unde trebuie să dovedească cu acte că pot cumpăra, decât de la traficanții de droguri.

Un alt motiv ar fi faptul că marijuana din aceste magazine este mai scumpă.

Studiul s-a bazat pe analiza informațiilor medicale a 1,4 milioane de copii din toate statele, culese în fiecare an de Centrul de Control al Bolilor și Prevenție.