Canibal, executat în Japonia

Canibal, executat în Japonia

Un japonez care a asasinat patru fetiţe şi a băut sângele a două dintre ele, la sfârşitul anilor '80, a fost executat astăzi, alături de alţi doi condamnaţi, informează AFP, citând surse din Ministerul japonez al Justiţiei.

Tsutomu Miyazaki, care avea 25 de ani la momentul comiterii crimelor, a fost supranumit de presă "ucigaşul otaku", termenul "otaku" fiind unul generic folosit pentru fanii jocurilor electronice şi ai benzilor desenate manga, care îşi petrec cea mai mare parte din timp închişi în camerele lor.

El a fost arestat în iulie 1989, când a fost surprins în flagrant încercând să pozeze o fetiţă, nud, într-un parc. Interogat de poliţie, el a mărturisit că a ucis patru fetiţe cu vârste cuprinse între patru şi şapte ani, în Tokyo şi în Saitama, între 1988 şi 1989.

Asasinul a mutilat corpurile victimelor, le-a fiert şi mâncat mâinile şi picioarele, le-a băut sângele şi a dormit noaptea alături de cadavre, pentru a-şi safisface fanteziile sexuale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul a trimis apoi mai multe scrisori presei japoneze prin care revendica asasinatele sub un nume de femeie. Asasinul a trimis chiar şi rămăşiţele uneia dintre fete familiei acesteia.

Avocaţii lui Miyazaki au susţinut că acesta ar fi fost dezechilibrat mental, fiind influenţat de prea multor "filme nesănătoase". Aproximativ 5.700 de casete video cu filme de groază sau foarte violente, conţinând anumite scene din care ucigaşul s-a inspirat în crimele sale, au fost găsite în locuinţa acestuia, în nordul oraşului Tokyo.

Japonia şi SUA sunt singurele ţări industrializate în care se mai aplică pedeapsa capitală. 

(16:00)