Evenimentul Zilei > Politica > Candidații la șefia PNL se bat în dezvăluiri despre partid
Candidații la șefia PNL se bat în dezvăluiri despre partid

Candidații la șefia PNL se bat în dezvăluiri despre partid

Intrați în cursa pentru președinția PNL, Ludovic Orban și Cătălin Predoiu au început să povestească din culisele partidului, încercând să-i convingă pe liberali că cei care i-au condus au tras partidul în jos

Liberalul Ludovic Orban a avertizat, recent, că PNL pierde, lunar, mii de membri care nu se simt reprezentați, nu sunt ascultați, iar activitatea lor nu este cunoscută. Candidat la şefia PNL, Ludovic Orban a criticat fosta conducere centrală a partidului pentru modul în care au fost făcute listele de candidați la alegeri în organizațiile locale. „Când vii şi pui un Agamiță Dandanache, mesajul transmis este acela că n-are rost să mai munceşti”, a punctat Orban. Și primvicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a ieșit cu un mesaj împotriva șefei interimare a PNL Raluca Turcan, care a declarat că la alegerile parlamentare din decembrie „PNL a fost praf”. „Am fost şi eu prin organizațiile PNL şi am constatat că PNL nu e deloc praf! Are încă structuri puternice, dar se străduiesc unii să-l faca praf prin alegeri la «masa verde»”, a arătat Predoiu. Prim-vicepreşedintele PNL le-a cerut liderilor liberali, duminica trecută, la Consiliul de coordonare județean al PNL Cluj, săşi declare afacerile pe care le au cu social-democrații.

Nici deputata PNL Adriana Săftoiu nu crede că PNL merge într-o direcție bună. Ea a caracterizat alegerile din unele filiale printr-un cuvânt: „cooperative”.

Criterii de integritate doar pe hârtie

În lupta pentru funcții, liberalii au uitat și de Codul de integritate. La Ilfov, fostul deputat PNL Hubert Thuma, condamnat în 2014 la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, a fost ales preşedinte al PNL Ilfov. El conducea filiala ca interimar după ce fostul preşedinte Marian Petrache s-a retras din toate funcțiile politice deținute în PNL în luna februarie, ca urmare a punerii sub urmărire penală de către DNA. Cercetat de DNA, controversatul Marin Anton a fost ales și el președinte al PNL Giurgiu.