Daunele încălzirii globale 
Multe daune sunt deja cunoscute, dar schimbările globale ar putea juca un rol-cheie în răspândirea Candidei Auris, „ciuperca ucigașă” care sperie experții din întreaga lume deoarece se dovedește adesea că este rezistentă la toate, omorând jumătate din victimele sale îndoar trei luni, titrează corriere.it. Creșterea temperaturii este una din condițiile potrivite pentru a se adapta la infectarea oamenilor. Acest lucru a fost declarat în studiul publicat de revista mBio, care descrie primul caz de infectie.
Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică au comparat capacitatea de a supraviețui temperaturilor ridicate cu cea a unor ciuperci similare din punct de vedere genetic. S-a dovedit că este capabilă să crească la temperaturi mai ridicate decât speciile „rude”, care nu pot tolera temperatura corpului mamiferelor.
Tocmai adaptarea la temperaturile ridicate este una din cauzele tot mai mari, iar  în SUA s-au înregistrat sute de cazuri. „Datele sugerează – spune Arturo Casadevall, care a coordonat cercetarea – că acesta este începutul unei faze în care ciupercile se adaptează temperaturilor ridicate și suntem pe cale să avem tot mai multe probleme de acest tip.
Ciuperca atacă pe trei continente diferite
O dovadă suplimentară a schimbărilor climatice, explică studiul, este faptul că abilitatea de a infecta oamenii a apărut simultan pe trei continente, America, Africa și Asia. În SUA au înregistrat deja sute de cazuri. „Ceva a permis acestor organisme să crească și să provoace boli. Acest lucru este neobișnuit și ne face să ne gândim la rolul încălzirii globale”.
Candida Auris a început să se răspândească cu adevărat anul trecut. Poate infecta rănile, urechile şi sângele. În cele mai grave cazuri infecţia cu Candida Auris se poate răspândi în organism după ce intră în fluxul sanguin provocând infecţii sistemice. Principalele simptome sunt arsuri la stomac şi dificultăţi la înghiţire, mai arată studiul.