Evenimentul Zilei > Politica > Când vor fi alegerile locale și parlamentare. Noi modalități de vot și în țară
Când vor fi alegerile locale și parlamentare. Noi modalități de vot și în țară

Când vor fi alegerile locale și parlamentare. Noi modalități de vot și în țară

Premierul Ludovic Orban a a anunțat că alegerile locale pot fi organizate în luna septembrie, dacă primul val al pandemiei va trece până la începutul lunii iulie, iar în cazul alegerilor parlamentare, în luna decembrie.

El este convins că se poate asigura o prezenţă mare la urne prin introducerea votului prin corespondenţă inclusiv în ţară sau votul electronic.

Ludovic Orban a fost întrebat, joi seara la B1TV dacă s-a discutat în Guvern despre amânarea alegerilor locale, după alegerile parlamentare.

„La nivelul Guvernului, nu. Punctul nostru de vedere l-am prezentat public. Sigur că trebuie să vedem evoluţia epidemiei. Dacă primul val se va stinge, să spun spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val va fi posibil după luna octombrie. Cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea este că trebuie organizate cu cât mai repede cu atât mai bine. Evident să fie într-adevăr posibile din punct de vedere al contextului epidemiologic. Vom vedea ce se va întâmpla”, a spus premierul.

Primul-ministru a precizat că, în cazul alegerilor parlamentare, programate în luna decembrie, ar putea fi introdus votul prin corespondenţă, inclusiv în ţară, sau votul electronic.

„În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie. Cam asta este data posibilă. Sigur, în cazul în care va veni un al doilea val (al epidemiei, n.r.) în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că, dacă luăm măsuri corecte, cum am luat şi în faţa primului val, răspândirea virusului nu va fi atât de de mare şi dacă şi adăugăm câteva modalităţi de vot – votul prin corespondenţă, inclusiv în ţară, sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă”, a explicat Ludovic Orban.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: