Estimată la puţin peste trei miliarde de euro, autostrada Sibiu- Piteşti ar urma să fie scoasă la licitaţie în acest an.
Deşi iniţial se avansa ideea unui parteneriat publicprivat, fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că finanţarea va fi asigurată din fondurile europene care vor fi alocate României în perioada 2014 – 2020.
Toate strategiile ministerului dau ca sigură finalizarea celor 116 kilometri în 2016. Realizarea acestei secţiuni din coridorul IV va consuma, însă, mare parte din banii europeni care revin transporturilor în următorul exerciţiu bugetar al UE, ceea ce înseamnă că alte proiecte vor fi amânate, precum 202 kilometri din Autostrada Transilvania şi circa 100 de kilometri dintre Târgu Neamţ şi Ungheni.
Proiecte ignorate
O a doua variantă pentru a trece munţii este Comar nic-Braşov, auto stradă pe care autorităţile vor să o prelungească până la Făgăraş, rupând astfel 48 de kilometri din Autostrada Transilvania.
Proiectul, care se vrea realizat prin concesiune, zace în sertarele Companiei de Autostrăzi. Nu este singurul. La nouă luni de la realizarea licitaţiei pentru tronsonul doi al autostrăzii Timişoara- Lugoj, nu există încă un contract semnat.
Cea mai aşteptată inaugurare a anului este a tronsonului Bucureşti- Ploieşti a cărui construcţie a început în urmă cu cinci ani.
Tronsonul Moara Vlăsiei- Ploieşti ar trebui finalizat până în aprilie, în timp ce termenul pentru realizarea celor 19 kilometri dintre Bucureşti şi Moara Vlăsiei este 5 octombrie.
Tot în acest an ar trebui să se dea în folosinţă primii 17 kilometri de autostradă dintre Deva şi Orăştie şi primii 10 kilometri din Timişoara-Lugoj.

Autostrada Soarelui, gata în 2012
Până în iunie ar trebui să fie finalizate lucrările la mai multe proiecte, precum Cernavodă-Constanţa, Timişoara – Arad, centura Aradului sau centura Constanţei. Pe aceste tronsoane se poate circula, doar parţial, încă de anul trecut.
Din Autostrada Transilvania ar trebui ca în acest an Bechtel să finalizeze 18 kilometri de pe tronsonul Suplacu de Barcău – Borş.
Anul acesta va fi deschis traficului şi tronsonul Medgidia – Cernavodă, pe care Compania de Autostrăzi l-a relicitat în primăvara lui 2011.
3,09 miliarde de euro
ar costa realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti