Evenimentul Zilei > Social > Când va fi operaţional sistemul informatic al CNSAS? Sorina Pintea a lămurit-o
Când va fi operaţional sistemul informatic al CNSAS? Sorina Pintea a lămurit-o

Când va fi operaţional sistemul informatic al CNSAS? Sorina Pintea a lămurit-o

Sistemul informatic al cardurilor de sănătate a fost subdimensionat, nu a fost asigurată mentenanţa, iar pe rol există un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte, spune ministrul Sorina Pintea.

Președintele CNAS i-a dat asigurări că de luni sistemul va funcționa.

„Aşa cum mi-a fost transmis de către preşedintele Casei şi, repet, Ministerul Sănătăţii nu are niciun fel de competenţe în acest sistem, de luni ar putea intra în normal. Ei ne-au spus astăzi, mâine, dar eu vreau să las o marjă de siguranţă şi sper ca de luni să nu mai avem sincope. Îmi cer scuze tuturor utilizatorilor. Sper că de luni vom avea un sistem informatic funcţional”, a declarat ministrul Sănătății la B1 TV.
Anterior, Pintea a fost informată că sistemul va avea sincope și va solicita un raport despre motivele care au dus la această situație.
„Am fost informată în urmă cu 17 zile că sistemul nu va funcţiona o perioadă, pentru că este nevoie de un reset, pentru că există nişte probleme tehnice. Acest sistem a dat rateuri în ultima perioadă, destul de multe. S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere. Cele 17 zile au fost prea multe, în primă fază a fost vorba despre cinci-şase zile şi, pe bună dreptate, lumea a început să se revolte”, a spus ministrul.

Pe de altă parte, Sorina Pintea a cerut președintelui CNAS să-l demită pe purtătorul de cuvânt. Daniel Osmanovici a declarat: Oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem.

Ulterior, acesta a revenit, și-a cerut scuze și a dat vina pe jurnalistul care i-a luat interviul. „Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine”, a precizat Osmanovici.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News