Evenimentul Zilei > International > Când va dispărea coronavirusul? Trump are răspunsul
Când va dispărea coronavirusul? Trump are răspunsul

Când va dispărea coronavirusul? Trump are răspunsul

În timp ce președintele Chinei, Xi Jinping, a apărut prima dată în public cu masca pe figură, Trump a dat deja un pronostic

Liderul de la Casa Albă a prezis, luni, că epidemia cu noul coronavirus va dispărea probabil în aprilie, din cauza „căldurii”.

„De-acum și până-n aprilie, căldura, în general, omoară acest gen de viruşi”, a afirmat Trump la Casa Albă. „Ar fi un lucru bun”, a adăugat preşedintele Statelor Unite.

Traiectoria epidemiei 2019-nCoV ar putea fi modificată odată cu sosirea primăverii și a verii, însă măsurile pentru a îndigui virusul vor fi absolut decisive, scrie AFP.

În această etapă, epidemia continuă să progreseze, iar autoritățile medicale sunt prudente să afirme că vârful epidemiei a fost atins, adică momentul după care numărul de transmisii va începe să scadă de la o săptămână la alta.

„Nu știm”, a declarat directorul Institutului american de Boli Infecțioase, Anthony Fauci, membru al grupului de lucru prezidențial pe tema infectării virale, atunci când a fost întrebat când va începe epidemia să slăbească în intensitate.

„Orice tip de predicție nu ar fi de dorit, deoarece au rămas atât de multe necunoscute”, a spus el.

Factorul cheie va fi gradul de transmitere în afara Chinei și capacitatea altor țări de a îngrădi epidemia.

Liderul de la Casa Albă a lăudat, pe de altă parte, atitudinea Beijingului în faţa epidemiei care a ucis până acum peste 900 de oameni. „Cred că au făcut treabă bună”, a declarat el. „Am avut o discuţie lungă cu preşedintele Xi Jinping . Este foarte încrezător”.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea națională chineză, președintele XI Jinping a apărut prima dată în public purtând o mască de protecția pe figură. Liderului de la Beijing i s-a luat temperatura cu un termometru electronic, înainte de a intra într-un spital unde se află mai mulți pacienți infectați.