Evenimentul Zilei > Politica > Când va depune PSD moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban
Când va depune PSD moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Când va depune PSD moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a anunțat, miercuri, că social democrații vor depune cu certitudine o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL.

 

Romașcanu spune că pentru a nu perturba starea de alertă data va fi stabilită după 17 iulie.

„S-a reconfirmat în timpul discuțiilor de astăzi decizia de a depune moțiunea de cenzură – singurul lucru care rămâne de stabilit este momentul depunerii acestei moțiuni, în funcție de cum vede Guvernul pe mai departe starea de alertă.

Va fi depusă, cu certitudine, moțiunea de cenzură, și depinde foarte mult de starea de alertă. A fost o decizie încă de la început de a nu perturba operațiunile necesitate de pandemie printr-o moțiune de cenzură, aceasta ducând în prima etapă la un guvern intermediar și apoi la o negociere privind un nou Guvern.

Și stunci continuăm să vedem ce se întâmplă cu starea de alertă. Dacă ea continuă, o decizie privind moțiunea de cenzură și data ei exactă  va fi luată după 17 iulie.

Este evident că vom depune această moțiune de cenzură. A fost clar mesajul că o modificare chiar și cu o virgulă a legii pensiilor va duce la acest lucru. S-a adăugat la asta și refuzul de a dubla alocațiile”, a declarat Lucian Romașcanu, după ședința PSD, de miercuri.

Purtătorul de cuvânt al social-democraților a vorbit și despre congresul PSD pentru alegerea conducerii partidului.
”Noi sperăm ca această stare de alertă să nu fie prelungită în condițiile actuale. Și există numeroase motive să nu fie prelungită, le-am mai explicat. Așteptăm 17 iulie să vedem când organizăm Congresul. Solicitările colegilor au fost să facem un congres fizic. Dacă nu se va putea face un congres cu prezență fizică, vom vedea ce vom face, dar dorința este să avem o conducere cât mai repede”, a conchis Romașcanu, informează Antena3.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: