Evenimentul Zilei > Actualitate > Când va avea loc nominalizarea gimnastei care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio
Când va avea loc nominalizarea gimnastei care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio

Când va avea loc nominalizarea gimnastei care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio

Federația Română de Gimnastică și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) nu au ajuns încă la un numitor comun în privința alegerii gimnastei care ne va prezenta țara la marele eveniment din Brazilia (5-21 august), și, astfel, lupta între Cătălina Ponor și Larisa Iordache va continua. Până când? Cristian Moldovan, unul dintre antrenorii lotului naţional, a anunțat, pentru EVZ, când va avea loc această nominalizare.

România se va prezenta la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro cu două gimnaste: Cătălina Ponor și Larisa Iordache. Însă, doar una dintre acestea două va reprezenta țara noastră în proba de gimnastică.

Ponor, tripla campioană olimpică de la Atena (2004), va fi portdrapelul României la marele eveniment sportiv din acest an, iar astăzi a decolat spre Brazilia, alături de antrenorul- coordonator, Lucian Sandu.


FOTO;Larisa Iordache„Șansele sunt egale. Nu există o favorită”

Planul FR de Gimnastică a fost de a o trimite și pe Iordache în „Țara Cafelei”. Medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2015, Larisa va pleca duminică, la Rio, unde va fi însoțită de antrenorul Cristian Moldovan, urâmând ca cei doi să se cazeze în afara Satului Olimpic, într-o locație destinată rezervelor.

Acolo, cu doar o zi înaintea debtului oficial al Jocurilor Olimpice, forul prezidat de Adrian Stoica și COSR vor stabili și anunța gimnasta care va participa la Rio. „Nominalizarea gimnastei care va concura la Jocurile Olimpice se va face cu 24 de ore înaintea începerii evenimentului de la Rio. Nu există în momentul de față o favorită în acest sens. Atât Cătălina, cât și Larisa sunt două sportive extraordinare, iar șansele sunt egale. Ce pot să spun este că alegerea făcută nu va crea tensiuni între cele două gimnaste, deoarece este vorba despre România, de a reprezenta țara la această mare întrecere”, a declarat Cristian Moldovan, pentru EVZ.