Evenimentul Zilei > Politica > Când se votează Moțiunea. De ce a menționat Ciolacu această dată
Când se votează Moțiunea. De ce a menționat Ciolacu această dată

Când se votează Moțiunea. De ce a menționat Ciolacu această dată

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban va fi votată înainte de 27 septembrie, data alegerilor locale.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a estimat că votul pe moțiunea de cenzură inițiată de PSD, împotriva Guvernului, va fi dat de Parlament înainte de ziua alegerilor locale, 27 septembrie. Liderul interimar al social-democraților a adăugat că și-ar dori ca votul pentru demiterea Guvernului, pe moțiunea de cenzură să fie programat cât mai repede.

„Nu există nicio şansă ca moţiunea (…) să nu fie votată până în data de 27 septembrie. (…) Decizia Curţii (Constituţionale – n.r.) este pentru viitor, nu pentru trecut”, a precizat președintele interimar al PSD, într-o intervenție de la sediul central al PSD.

Declarația sa face referire la faptul că Guvernul a solicitat CCR să constate conflictul constituţional cu Parlamentul, urmare a depunerii moţiunii de cenzură de către social-democraţi în sesiune extraordinară.

Marcel Ciolacu a precizat că, la acest moment, PSD nu are suficiente voturi pentru a demite Cabinetul condus de Ludovic Orban, însă a spus că poartă negocieri intense pentru a le obține.

„PSD nu are suficiente voturi de a trece această moţiune de cenzură şi purtăm discuţii şi negocieri cu alţi lideri cu reprezentare parlamentară. Şi în continuare purtăm aceste discuţii – asta înseamnă jocul politic şi democratic. Săptămâna viitoare vom veni cu decizia cu privire la dată. Sunt foarte sigur că moţiunea va trece, dar trebuie să discutăm toate detaliile cu partenerii noştri”, a declarat Marcel Ciolacu.

În acest context, el s-a arătat dezamăgit de faptul că trei parlamentari PSD au ales să părăsească partidul, apreciind gestul lor ca fiind rușinos. Este vorba despre senatorul Daniel Breaz şi la deputaţii Luminiţa Jivan şi Marilena Meiroşu, care, potrivit unor informaţii apărute în presă, se vor înscrie în PNL.

„E foarte ruşinoasă plecarea fiecăruia dintre ei, dar cea mai ruşinoasă dintre toate mi s-a părut a domnului Breaz. Îmi aduc aminte de un episod cu dânsul în biroul domnului Dragnea, când se milogea să fie măcar o lună ministru (…) ca să poată să mai fie încă odată, conform legii, rector”, a spus Marcel Ciolacu.

Congresul PSD se desfășoară după program. Teodorovici a pierdut la Tribunal

PSD ia în calcul amânarea moțiunii. La mâna cui e demiterea Guvernului

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.