Evenimentul Zilei > Politica > CÂND se va întruni Comisia pentru controlul SRI și CINE a fost chemat în Parlament
CÂND se va întruni Comisia pentru controlul SRI și CINE a fost chemat în Parlament

CÂND se va întruni Comisia pentru controlul SRI și CINE a fost chemat în Parlament

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI se va reuni marţi, a anunţat preşedintele acesteia, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, informează Mediafax. El a precizat că va adresa o solicitare directorului SRI, Eduard Hellving, pentru a veni în faţa aleşilor.

''Mâine vom face o primă întâlnire mai informală a Comisiei de control pentru că dorim să vedem exact ce avem de făcut, să vedem Regulamentul Comisiei. Apoi, instituţional voi adresa o solicitare directorului SRI, domnului Hellving, şi vom stabili de comun acord o odată şi o oră pentru audiere pe acest subiect şi pe altele dacă vom aprecia că sunt necesare audieri şi pe alte subiecte'', a spus preşedintele Comisiei pentru controlul activităţii SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, întrebat dacă îl va chema la comisie pe Eduard Hellving după afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă.

Întrebat dacă îl va audia doar pe Eduard Hellving sau şi pe Florin Coldea, Tuţuianu a afirmat că va fi audiată ''conducerea SRI'' şi că se va consulta cu membrii comisiei pentru a decide acest lucru.

Serviciul Român de Informaţii a anunţat joi că la nivelul serviciului a fost constituită o comisie de verificare, până la finalizarea acestora, prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, fiind pus la dispoziţia directorului structurii.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat luni, cu majoritate de voturi, componenţa Comisiei parlamentare pentru controlul SRI. 

Comisia va fi condusă de senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedinte, propus de PSD, de Marian Gheorghe Cupşa – vicepreşedinte, propus de ALDE, şi de Verestoy Attila – secretar, propus de UDMR. Ţuţuianu a primit 366 de voturi "pentru" şi 2 "împotrivă". 

Ceilalţi membri ai comisiei sunt: Doina Federovici, Radu Băbuş, Gabriel Nasra, Cezar Preda, Ioan Cristian Chirteş, Manuel Costescu.