Evenimentul Zilei > Vremea > Când se eliberează România din menghina caniculei. Meteorologii au anunțat prognoza pentru patru săptămâni
Când se eliberează România din menghina caniculei. Meteorologii au anunțat prognoza pentru patru săptămâni

Când se eliberează România din menghina caniculei. Meteorologii au anunțat prognoza pentru patru săptămâni

Meteorologii de la ANM au anunțat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, iar în curând temperaturile urmează să mai coboare în România.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, vineri, prognoza meteo pe patru săptămâni. Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în prima săptămână a intervalului, iar în cea de-a doua, temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice perioadei.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în jumătatea nordică a țării, mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea de sud-vest.

Săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 06.09.2021 – 13.09.202

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Astăzi, în zonele din sud-vest se menține căldura, iar disconfortul termic va fi ridicat. Pe arii restrânse, indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

În cea mai mare parte a țării cerul va fi variabil. Vor mai fi înnorări în zonele montane, în special în Carpații Meridionali. Sunt posibile, numai izolat, ploi slabe și de scurtă durată. „Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în zona montană înaltă și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, cu valorile cele mai ridicate în Oltenia,” au anunțat meteorologii.