Pentru românii care doresc să obțină o viză pentru SUA, vizita la ambasadă este obligatorie, iar procedurile sunt considerate extrem de umilitoare de către solicitanți.

„Apelez la răbdarea dumneavoastră. Pentru a schimba legea care guvernează acest program, avem nevoie de acțiunea Congresului. Am fost în Washington DC, luna trecută. Iar ambasadorul dvs., George Maior mi-a spus că vede semne privind obținerea unei oarecare susțineri în Congres, pentru a opera schimbari, astfel încât să fie posibil și pentru România să intre în acest program”, a declarat ambasadorul pentru Jurnalul bihorean, bihon.ro.

Diplomatul american a adăugat că în SUA „imigrația este un subiect foarte sensibil și este foarte dificil de prevăzut când o asemenea schimbare s-ar putea produce”. Însă, crede Klemm, românii nu au motive de îngrijorare.

România este unul dintre puţinii aliaţi ai Statele Unite care nu se află încă în Programul Visa Waiver.  Congresmanul american Dan Lipinski, declara în urmă cu doi ani: „Includerea României în Programul Visa Waiver ar spori cooperarea în domeniul securităţii, ar amplifica relaţiile comerciale şi economice şi turismul reciproc”.

Ambasadorul Hans Klemm a vizitat, înainte de final de mandat,  Sinagoga Aachvas Rein din Oradea, transformată în Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea. Ambasada SUA a contribuit cu 130 000 de dolari la reabilitarea clădirii.

 

Te-ar putea interesa și: