Când începe și când se încheie anul școlar 2024-2025

Elevi. Sursa foto: Arhiva EVZ

Când începe și când se încheie anul școlar 2024-2025. Ministerul Educației, Dan Perciun, a anunțat calendarul școlar pentru anul educațional 2024-2025.

Anul școlar 2024-2025 începe și se termină în weekend

Astfel, potrivit ministrului, anul de studii 2024-2025 va începe într-o duminică, adică pe 1 septembrie. Cu toate acestea, prima zi de școală va fi destinată doar festivităților, iar elevii vor reveni în bănci de a doua zi, când vor începe cursurile.

Încheierea anului școlar 2024-2025 va avea loc, potrivit lui Dan Perciun, tot în weekend. Cum ziua de 31 mai, când se încheie anul de studii cade sîmbăta, atunci se va organiza, în toate școlile din Republica Moldova, ceremonia ultimului clopoțel.

În zilele de weekend nu se vor face cursuri, ci doar festivitățile de deschidere și închidere a anului de studiu

„Respectiv, vom avea aceste două zile de studiu, dar care în esență vor fi zile foarte scurte pentru că nu se desfășoară activități educaționale pe bune de obicei în zilele astea, dar ele vor fi pe deplin plătite”, a explicat ministrul Educației, Dan Perciun.

Dan Perciun. Sursa foto: FB

Până acum, dacă zilele de 1 septembrie și, respectiv, 31 mai, cădeau în weekend, anul școlar începea mai târziu sau se încheia mai devreme.

Când sunt programate vacanțele din anul școlar 2024-2025

Ministrul Dan Perciun a mai anunțat că, în noul an școlar, elevii vor avea patru vacanțe.

Vacanța de toamnă este programată între 28 octombrie și 3 noiembrie.

Vacanța de iarnă, care va dura două săptămâni, este programată între 25 decembrie și 8 ianuarie.

Vacanța de primăvară va fi mai scurtă, cu începere pe 3 martie și încheiere pe 9 martie.

Vacanța de Paști este programată în perioada 19 - 28 aprilie.

„Am vrut să evităm situația de anul trecut, când elevii într-o săptămână două zile învață, trei sunt în vacanță sau o zi în vacanță, revin la școală, după care iarăși merg în vacanță. Nu credem că un asemenea model este bun nici pentru părinți, nici pentru procesul educațional în sine”, a mai spus Ministrul Educației, Dan Perciun.