Un nou studiu oferă speranță pentru mii de persoane afectate în fiecare an de cancer cerebral agresiv

Un nou studiu oferă speranță pentru mii de persoane afectate în fiecare an de cancer cerebral agresiv Cancer. Sursa foto Pixabay

Cancer. Noile cercetări efectuate de Universitatea din Sussex ar putea îmbunătăți speranța de viață și tratamentul pentru cancerul cerebral agresiv, care afectează mii de persoane în Marea Britanie și sute de mii în întreaga lume.

Cancer. Studiul publicat în Advanced Science a descoperit că o proteină insuficient studiată, PANK4, poate bloca răspunsul celulelor de glioblastom la chimioterapie. Cercetătorii de la Sussex au descoperit că eliminarea proteinei îmbunătățește răspunsul celulelor canceroase la principalul medicament de chimioterapie pentru glioblastom din lume.

Prof. Georgios Giamas, profesor de semnalizare a celulelor canceroase la Universitatea Sussex, a declarat:

Cercetătorii încearcă să întârzie progresia glioblastomului și să depășească rezistența celulelor la tratament. Următorul pas este dezvoltarea unui medicament care să vizeze PANK4 pentru a inversa rezistența la chimioterapie și pentru a restabili sensibilitatea în vederea îmbunătățirii rezultatelor și a tratamentului pentru pacienți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un cancer foarte agresiv

Un cancer cerebral foarte agresiv este glioblastomul. În fiecare an, 3.200 de adulți din Marea Britanie și 250.000-300.000 la nivel mondial sunt diagnosticați cu această boală, care are o rată de supraviețuire de una până la 18 luni.

Radiațiile și temozolomida sunt utilizate pentru a trata glioblastomul după o intervenție chirurgicală.

Inițial, pacienții răspund bine la medicament, dar celulele canceroase devin rapid rezistente.

cancer

Sursa foto Dreamstime

O echipă internațională de cercetare condusă de oamenii de știință de la Universitatea Sussex a investigat această rezistență pentru a ghida viitoarele tratamente pentru glioblastom, în vederea îmbunătățirii calității și speranței de viață.

Ce au descoperit cercetătorii

Pacienții au răspuns mai bine la temozolomidă după ce echipa a descoperit o proteină numită PANK4 care distruge celulele canceroase. Cercetătorii au descoperit că pacienții cu niveluri ridicate ale proteinei PANK4 au avut rate de supraviețuire mai mici.

Dr. Viviana Vella, cercetător la Universitatea din Sussex, a declarat: „Multe proteine puțin studiate pot fi utile din punct de vedere terapeutic. Studiul nostru luminează PANK4, o proteină puțin studiată care protejează celulele canceroase rezistente la temozolomidă. Depleția PANK4 este o vulnerabilitate care poate fi exploatată pentru a îmbunătăți sensibilitatea la medicamente și tratamentul.”

cancer / Psiho-oncologia

Sursa: Feng Yu | Dreamstime.com

Un nou studiu revoluționar

Acest studiu se adaugă la cercetările revoluționare ale cercetătorilor de la Sussex privind diagnosticarea și tratamentul glioblastomului.

Echipa de cercetare speră să dezvolte un medicament pentru a inversa rezistența la chimioterapie și pentru a îmbunătăți rezultatele pacienților.

Charley Cranmer, directorul departamentului de strângere de fonduri și comunicare al organizației Action Against Cancer, care a finanțat cercetarea, adaugă:

„Action Against Cancer este foarte mândră că a finanțat această cercetare revoluționară care oferă o astfel de speranță pentru pacienții cu acest tip de cancer cerebral agresiv.”, potrivit Sciencedaily.