Evenimentul Zilei > International > Cancelarul Austriei: Migranții trebuie trimiși în țările de origine
Cancelarul Austriei: Migranții trebuie trimiși în țările de origine

Cancelarul Austriei: Migranții trebuie trimiși în țările de origine

Cancelarul Austriei a declarat că politica comună a Europei privind refugiaţii s-a dovedit un eşec şi toţi migranţii salvaţi din Marea Mediterană ar trebui trimişi înapoi în ţările de origine

La foarte scurt timp după ce ministrul de externe german Heiko Maas a propus formarea unei „coaliţii a celor cu voinţă” pentru a distribui în întreaga Europă migranţii salvaţi din Marea Mediterană, Cancelarul Austriei s-a opus ferm la această inițiativă.

Agenția germană DPA, citată de Agerpres relatează că Sebastian Kurz, al cărui Partid al Poporului, conservator, este creditat cu prima şansă la câştigarea alegerilor legislative din Austria din septembrie, a declarat că politica comună a Europei privind refugiaţii s-a dovedit un eşec şi a spus că toţi migranţii salvaţi din Marea Mediterană ar trebui trimişi înapoi în ţările de origine.

„Distribuirea migranţilor în Europa a dat greş. Discutăm din nou idei din 2015 care şi-au dovedit de mult inutilitatea”, a insistat sâmbătă Kurz.

Într-un interviu difuzat de grupul media german RND, Heiko Maas făcuse apel la formarea unei noi alianţe şi spusese că ţările dornice să preia refugiaţi trebuie să treacă de la vorbe la fapte, după o serie de confruntări în ultimele săptămâni între navele de salvare şi autorităţile italiene în porturi de la Marea Mediterană.

Maas a insistat că Germania este pregătită să aducă o contribuţie substanţială şi să garanteze preluarea cu regularitate a unui anumit număr de migranţi salvaţi de pe mare. Toate ţările UE vor fi invitate să participe voluntar la acest plan, a adăugat el.

Kurz a avut însă o opinie contrară, făcând apel la liderii UE să nu-i mai încurajeze pe migranţi să-şi pună vieţile în pericol și să-i oblige să revină în ţările de origine.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News