Într-un interviu pentru televiziunea din Toronto CP24, Trudeau a declarat:

„Acesta este o parte a marilor schimbări ale istoriei care stau în fața Justiției.”

Săptămâna trecută, provincia canadiană Ontario a anunțat că va permite folosirea unui al treilea indicator de sex, X, pentru carnetele de conducere, documentul folosit pe scară largă în America de Nord pentru a proba identitatea.

Țări precum Australia, Noua Zeelandă și Nepal folosesc deja X ca al treilea indicator de sex pentru o persoană.

De asemenea, pe 16 iunie, anul acesta, un tribunal din Oregon i-a acordat, în premieră în Statele Unite, unei persoane dreptul de a nu se identifica administrativ cu sexul feminin sau masculin, și, prin urmare, să se declare neutră sau non-binară.

El (ea, X) este Jamie Shupe, prima persoană cu sex neutru din istoria Statelor Unite


Este vorba de Jamie Shupe, fost sergent în armata americană, născut cu aparat genital, dar care susține că s-a simțit de mic fetiță. După ce s-a retras din armată, a putut să trăiască așa cum și-a dorit: ca o femeie. Și-a făcut inclusiv un tratament cu hormoni, beneficiind de un program finanțat de stat.

Doar că, în 2014, își dă seama că nu se simte bine nici ca femeie și își dorește să fie neutru.

Luna trecută, premierul Trudeau a apreciat că relaxarea restricțiilor la donările de sânge de la bărbați care au relații sexuale cu alți bărbați „nu sunt suficiente”, anunțând că guvernul său va lucra pentru a le face și mai permisibile.

Trudeau a declarat că parada anuală a homosexualilor de la Toronto a avut anul acesta o încărcătură specială, după atacul de la clubul Pulse din Orlando.