Evenimentul Zilei > Social > Reprezentanții Comisiei Europene a reacționat dur la planul Guvernului de a legaliza canabisul în scop medicinal
Reprezentanții Comisiei Europene a reacționat dur la planul Guvernului de a legaliza canabisul în scop medicinal

Reprezentanții Comisiei Europene a reacționat dur la planul Guvernului de a legaliza canabisul în scop medicinal

Reprezentanta Comisiei Europene a atras atenția că cannabisul este cel mai consumat drog ilicit din Europa. Aceasta a mai spus că nicio țară din Europa, care permite utilizarea cannabisului în scop medicinal, nu recomandă fumatul ca mod de administrare.

Reprezentanta Comisiei Europene la București a atras atenția asupra riscurilor aduse de legalizarea cannabisului. 

„Cannabis sativa (canabisul) și canabinoizii sunt folosite în scop medicinal în unele state membre ale ??, conform Observatorului european pentru droguri și toxicomanie.

Canabisul este cel mai consumat drog ilicit din Europa. În Uniunea Europeană, nicio țară care permite utilizarea medicinală a preparatelor din canabis nu recomandă fumatul ca mod de administrare.

În privința eficienței canabisului în scop medicinal, un raport al Observatorului european pentru droguri și toxicomanie arată că sunt necesare cercetări și studii clinice suplimentare, inclusiv care să analizeze dozajul și interacțiunea cu alte medicamente, dar și studii care să observe pacienții pentru o perioadă mai lungă de timp.", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a reprezentanței Comisiei, conform jurnalul.antena3.ro.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: