Campionul tăietorilor de lemne al României

Campionul tăietorilor de lemne al României

România va avea un reprezentant la individual la Campionatul Mondial al Tăietorilor de Lemne din septembrie de la Lillehammer, Norvegia. Acesta va fi desemnat în urma unui concurs deparajare care va avea loc astăzi la Arad.

În competiţie sunt înscrişi patru atleţi: Nicolae Nyamcsuk, Dan Petrescu, Costel Pleş şi Botond Nagy. În urma Campionatului Naţional desfăşurat la Oradea pe 23 iunie, s-a stabilit echipa care ne va reprezenta la mondiale, urmând ca la competiţia de la Arad de sâmbătă să fie desemnat cel mai "în formă", tăietor de lemne pentru probele individuale. Mondialele de la Lillehammer se vor desfăşura în perioada 7-9 septembrie, ţara noastră fiind reprezentată în competiţia pe echipe şi cea individuală de cei patru atleţi plus o rezervă.

Probele de concurs la care se vor întrece participanţii sunt: Tăierea cu joagărul, Tăierea orizontală, Tăierea cu motoferastrăul STIHL MS660, Tăierea verticală şi Tăierea la înălţime. În afara concursului va avea loc un show demonstrativ de tăiere cu aşa-numitul "Hot saw", un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om. Cu 60 de cai putere şi o viteză a lanţului de 240 km/h, super motoferăstrăul taie trei felii dintr-un buştean în mai puţin de 8 secunde.

Ne puteți urmări și pe Google News