Campionul național al României, locul patru în Rally di Roma Capitale 2020

Campionul național al României, locul patru în Rally di Roma Capitale 2020

Campionul naţional absolut de raliuri al României, Simone Tempestini, se află pe locul al patrulea după prima zi în Rally di Roma Capitale 2020, prima etapă a Campionatului European de Raliuri.

Campionul naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, reprezintă România, în acest weekend, în prima etapă a Campionatului European de Raliuri, care se va desfăşura chiar în Italia, la Roma, ţara în care acesta s-a născut în urmă cu 25 de ani,

Tempestini şi Sergiu Itu (Skoda Fabia R5) au fost cronometraţi cu timpul de 59 min 47 sec 3/10, la 54 sec 6/10 de lider.

Pe primul loc se află ruşii Aleksei Lukianuk/Dmitri Ermeev (Citroen C3 R5), cu timpul de 58 min 52 sec 7/10, urmaţi de echipajul italian Giandomenico Basso/Lorenzo Granai (Volkswagen Polo GTI R5), la 34 sec 1/10, şi de echipajul Oliver Solberg (Suedia)/Aaron Johnston (Suedia/Volkswagen Polo GTI R5), la 47 sec 1/10.

Ne puteți urmări și pe Google News

Duminică sunt programate ale nouă probe speciale.

Echipajul de la Napoca Rally Academy are ca principal obiectiv pentru acest sezon câştigarea titlului european la juniori (n. red. - sub 28 de ani), la patru ani după ce Simone devenea primul român campion mondial la juniori în WRC (World Rally Championship).

„Avem încredere în capacităţile noastre. Suntem mult mai experimentaţi şi pe plan internaţional, aşa că ne dorim să bifăm o nouă performanţă pentru România'', a spus Tempestini.

Printre cei care s-au înscris la raliul din Italia se mai numără norvegianul Oliver Solberg (Volkswagen Polo GTI R5), fiul legendarului Petter Solberg, dublul campion european Giandomenico Basso, campionul continental din 2018, rusul Alexei Lukianuk, şi irlandezul irlandezul Craig Breen, campionul WRC Academy.

La ultima lor participare la Rally di Roma Capitale, în sezonul 2017, pe când ambii aveau 22 de ani, Tempestini şi Itu au terminat pe locul 5 la general. Cei doi sunt cu moralul ridicat după ce în weekend s-au impus clar în a doua etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano, desfăşurată în judeţele Braşov şi Harghita, potrivit agerpres.ro

Născut în Italia, Simone este fiul unui pilot profesionist de curse, Mario Tempestini, cu care a fost coleg de echipă la Napoca Rally Academy, tatăl participand in „echipa mare”, iar fiul la echipa de juniori.

Competiția sa de debut a fost în 2009. Ulterior, atât tatăl cât și fiul s-au stabilit la Cluj în România, devenind „alergători” pentru echipa Napoca Rally Academy. Simone a câștigat Campionatul Național de Raliuri al României de patru ori.