Potrivit acestuia, în total, peste 200.000 de români beneficiază de ajutoare sociale sub forma de venit minim garantat, valoarea totala a plăților fiind de 665.982.297 lei.

„La o simpla lectura a acestor date, se poate observa ca cele mai multe ajutoare sociale sunt plătite în județul Dolj, fieful Olguței Vasilescu, fost ministru al muncii – 12.838 dosare. În topul județelor cu un număr mare de beneficiari ai venitului minim garantat sunt alte doua fiefuri ale PSD: Bacău – 10.298 și Buzău – 10.250, conduse de Dragoș Benea și Marcel Ciolacu. Topul este completat de Teleorman și Vaslui, județe controlate de Liviu Dragnea și Mitică Buzatu, dar și de Galați“, a arătat Florin Roman.

Deputatul liberal a mai precizat că intrarea în vigoare a amendamentului care condiționează acordarea ajutorului social de acceptarea unui loc de muncă a redus numărul beneficiarilor cu aproximativ 20.000 de persoane. Florin Roman a anunțat că va solicita Ministerului Muncii o reverificare a dosarelor depuse pentru venitul minim garantat și stabilirea unei proceduri mai riguroase pentru acceptarea la plată:

„PNL încurajează munca, nu nemunca, iar cei apți de muncă trebuie puși la treabă. Ajutoarele sociale trebuie să ajungă doar la cei bolnavi care au cu adevărat nevoie de ele.  Vremea leneșilor și a celor certați cu munca a trecut!“