Evenimentul Zilei > Actualitate > CAMPIONATUL MONDIAL. Franța luptă împotriva complexului german
CAMPIONATUL MONDIAL. Franța luptă împotriva complexului german

CAMPIONATUL MONDIAL. Franța luptă împotriva complexului german

„Cocoșii” vor să răzbune celebrele eșecuri de la Mondialele din 1982 și 1986.

Arena „Maracana” găzduiește, astăzi, de la ora 19.00 (în direct la TVR 1), prima partidă din faza sferturilor de finală ale Campionatului Mondial.

Franța și Germania, rivale de tradiție, se vor înfrunta pentru un loc în cadrul semifinalelor, iar meciul se anunță a fi unul extrem de atractiv. În ultimele zile, presa franceză a bătut monedă pe răzbunarea pe care elevii lui Didier Deschamps o au de luat în fața nemților. „Cocoșii” nu pot uita că germanii le-au frânt aripile de două ori, în fazele superioare ale turneului final.

Dureroasa amintire de la Sevilla

În 1982, naționala din Hexagon a pierdut semifinala jucată contra RFG, întrun meci ce este considerat și acum unul dintre cele mai frumoase din istoria fotbalului. Partida s-a disputat la Sevilla, scorul a fost 1-1 după 90 de minute, francezii au condus cu scorul de 3-1 în prelungiri, dar nemții au egalat, au dus întâlnirea la loviturile de departajare, acolo unde s-au impus cu scorul de 5-4.

Confruntarea s-a reeditat patru ani mai târziu, în Mexic, dar jocul nu a mai fost la fel de spectaculos. Nemții au fost mai pragmatici, s-au impus în 90 de minute, scor 2-0, și i-au trimis acasă pe „albaștri”.

Deschamps evită presiunea suplimentară

„Nu trebuie să creăm o presiune suplimentară pentru meciul cu Germania. Știm foarte bine ce avem de făcut în acest meci. Suntem conștienți că miza este uriașă pentru ambele echipe și am pregătit întâlnirea foarte bine. Nu exclud un joc ce va avea nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru a fi stabilită o învingătoare”, a spus Didier Deschamps, selecționerul „cocoșilor galici”. Naționala Germaniei a primit foarte multe critici din partea presei, după calificarea obținută în sferturile de finală. Oamenii lui Joachim Low au eliminat după 120 de minute Algeria, scor 2-1, iar slăbiciunile arătate în partida cu magrebienii nu au trecut netaxate de jurnaliștii nemți.

„Cu o asemenea manieră de joc, să nu ne facem mari speranțe. Putem fi eliminați oricând de un adversar mai solid și mai norocos decât Algeria. Echipa trebuie să-și regleze im perfe c ț i u n i l e din mers”, au spus germanii.

Joachim Low, selecționerul „panzerelor”, a îndemnat la calm. „Important este că avem șansa să luptăm pentru calificarea în semifinale, chiar dacă nu am avut cea mai bună prestație contra algerienilor. Cu Franța vom arăta altceva. Va fi un joc foarte interesant”, a spus tehnicianul.

Cupa Mondială FIFA 2014 Brazilia, pe evz.ro. Cititorii evz.ro vor avea posibilitatea să urmărească tot ce ține de competiția FIFA World Cup Brazil, într-o categorie specială a site-ului nostru aflata în secțiunea SPORT.

AICI puteți să aflați PROGRAMUL MECIURILOR de la Cupa Mondială 2014, SCORURI Campionatul Mondial 2014, STIRI de la Cupa Mondială din Brazilia și REZULTATE meciuri Cupa Mondială 2014.