Evenimentul Zilei > Actualitate > Campionatul Mondial de Patinaj: Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy, campioni mondiali pentru a patra oară
Campionatul Mondial de Patinaj: Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy, campioni mondiali pentru a patra oară

Campionatul Mondial de Patinaj: Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy, campioni mondiali pentru a patra oară

Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy, reprezentând Germania, au cucerit aseară, la Nisa, cel de-al patrulea titlu de campioni mondiali la proba de perechi.

Cei doi au avut un total de 201,49 de puncte, cu doar 0,11 puncte mai mult decât perechea Tatiana Volosojar – Maksim Trankov, reprezentând Rusia.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uZ_Vlm4jgcQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Cei doi patinatori ruși, deținători ai titlului de campioni europeni, au avut una dintre cele mai spetaculoase reveniri dintr-o competiție de patinaj artistic.
La finalul programului scurt, perechea din Rusia se afla pe locul 8, însă la programul liber de aseară au primit cel mai mare punctaj din partea arbitrilor, reușind să cumuleze astfel un total care le-a adus medalia de argint. 
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/8qRMyf9xTeo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
O altă supriză a finalei de aseară a fost perechea din Japonia, compusă din Narumi Takahashi și Mervin Tran, care a reușit să adune 189,69 de puncte și a urcat astfel pe locul trei.
Cei doi japonezi sunt primii patinatori din istoria Japoniei care au reușit vreodată să urce pe podiumul de premiere mondial la proba de perechi. 
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/q0slTrT80dk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: