Franța a întrerupt brutal evoluțiile surprinzătoare reușite de revelația Islanda, la Campionatul European. Duminică seara, pe „Stade de France”, „cocoșii” n-au avut milă de nordici și s-au impus cu 5-2, în ultimul sfert de finală.

Giroud (12 și 59), Pogba (20), Payet (43) și Griezmann (45) au marcat pentru gazde, în timp ce Sightorsson (56) și Bjarnson (84) au punctat pentru islandezi. Chiar și după acest eșec drastic, nordicii pleacă de la turneul final – primul din istoria lor – cu capul sus, mai ales că au reușit să elimine în „optimi” reprezentativa Angliei.

Marsilia, gazda duelului franco-german

De partea cealaltă, Franța se alătură Portugaliei, Țării Galilor și Germaniei, în semifinalele competiției. Miercuri, la Lyon, lusitanii îi vor înfrunta pe galezi, iar joi, la Marsilia, nemții se vor afla față în față cu gazdele competiției. Ambele confruntări vor începe la ora 22.00 și vor fi transmise de Pro TV și Dolce Sport 1.

Germania este cea mai bună echipă din lume, nu există nicio îndoială în privința aceasta, chiar dacă au avut ceva emoții în fața Italiei. Este una dintre puținele echipe care controlează situația. Va fi un frumos cap de afiș, însă nu va fi ca o plimbare în parc. Ne vom juca șansa până la capăt și totul este posibil”, a spus Didier Descamps, selecționerul Franței, înaintea confruntării cu nemții.