Campioana din Republica Moldova, Petrocub Hâncești, șanse mari de calificare turul 2 al LC

Campioana din Republica Moldova, Petrocub Hâncești, șanse mari de calificare turul 2 al LC

Republica Moldova. Campioană țării, Petrocub Hâncești, a debutat, miercuri, în Liga Campionilor. În prima manșă a primul tur preliminar, basarabenii s-au deplasat în Kazahstan, acolo unde i-au înfruntat pe cei de la FC Ordabasy.

Partida s-a încheiat fără goluri și, teoretic, campioana Moldovei este favorită să se califice, după jocul retur, în turul al 2-lea preliminar al celei mai importante competiții de fotbal intercluburi.

Champions League

Liga Campionilor. Sursa foto: Dechev | Dreamstime.com

Liga Campionilor. Campioana din Republica Moldova, Petrocub Hâncești, debut fără goluri în preliminarii

În partida confruntarea ce a fost găzduită de Stadionul Kazhymukan Munaitpasov din Shymkent, antrenorul Andrei Martin a aliniat următoarea formație:

Silviu Șmaleanea, Dumitru Demian (Vasile Jardan, 64), Sergiu Plătica, Victor Mudrac, Ion Borș, Ion Jardan, Dan Pușcaș (Marin Căruntu, 75), Teodor Lungu, Donalio Melachio Douanla, Vladimir Ambros (Mihail Plătica, 64), Mihau Lupan (Marius Iosipoi, 81).

Ne puteți urmări și pe Google News

Meciul a fost arbitrat de croatul Patrik Kolaric, conform stiri.md.

Returul este programat pentru data de 17 iulie, pe stadionul Zimbru din Chișinău. Tot în aceeași fază a competiției, marți, campioana României, FCSB, s-a distrat în San Marino, cu cei de la Virtus, de care au dispus cu scorul de 7-1.

Rezultate obținute în intersezon

În pauza competițională, FC Petrocub a susținut 5 meciuri amicale, începând cu data de 19 iunie. În prima partidă, Petrocub a pierdut cu 0-1 în fața lui Milsami, pe 19 iunie pe teren propriu. Următorul test de verificare a avut loc pe 26 iunie, împotriva echipei Sheriff. Discipolii lui Andrei Martin au remizat cu „viespile galbene”, scor 1-1, într-un meci jucat la Tiraspol.

A urmat o triplă manșă cu formația antrenată de Gică Hagi, Farul Constanța. 3-2 a fost scorul pentru dobrogeni în primul duel disputat la Constanța. A doua dispută s-a încheiat cu scorul de 2-1. Golurile echipei antrenate de Andrei Martin au fost marcate în prima repriză de Sergiu Plătica și Ion Jardan. Farul și Petrocub au încheiat meciurile inter-sezon cu duelul de pe 3 iulie. Petrocub învinge Farul cu 5-1, în cel de-al treilea amical disputat la Ovidiu.

Sergiu Plătica și-a trecut în cont „o dublă”, iar Victor Mudrac, Teodor Lungu și Dumitru Demian și-au înscris și ei numele pe lista marcatorilor.

Astăzi,  Sheriff Tiraspol va evolua în prima manșă a primului tur preliminar din Liga Europa, pe teren propriu, contra azerilor de la FK Zira, de la ora 20.00.