Campanie pentru sprijinirea copiilor bolnavi de cancer

Campanie pentru sprijinirea copiilor bolnavi de cancer

Asociaţia „Salvează Vieţi” demarează cea de-a doua etapă a campaniei "Nu mă ignora", prin care oricine poate dona 2 euro prin SMS la numărul 858 pentru copiii bolnavi de cancer limfatic.

Prin această campanie se urmăreşte înfiinţarea primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie "Louis Ţurcanu" din Timişoara. Până la 31 martie, orice persoană poate dona 2 euro prin SMS la numărul 858, gratuit în orice reţea de telefonie mobilă (nu se percepe TVA).

În luna decembrie 2010, Asociaţia a strâns 400.000 de euro, proveniţi din redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit de către 300 de firme şi din donaţiile a 80 de persoane fizice. Fundaţia Vodafone a donat, de asemenea, 350.000 de euro, însă ţinta finală a proiectului este 1 milion de euro. "Copiii de la Clinica de Oncopediatrei aşteaptă în continuare ajutorul nostru. Am făcut un pas important în luna decembrie, când peste 300 de firma au ales să ne sprijine. Mulţumim Fundaţiei Vodafone păentru susţinerea consistentă pe care ne-a acordat-o. Se spune că ne naştem cu şanse egale, dar şansele copiilor bolnavi de cancer din România sunt mult reduse faţă de cele ale copiilor din lumea civilizată. Copiii aceştia există, nu trebuie ascunşi sub preş", a declarat Carmen Uscatu, Preşedintele Asociaţiei Salvează Vieţi.

50% dintre copiii cu cancer mor în România În România, jumătate din copiii care se îmbolnăvesc de cancer limfatic mor, comparativ cu cei din Europa de Vest, unde şansele de supravieţuire sunt de 80%. În prezent, există aproximativ 5.000 de copiii cu această boală, iar anual, apar circa 500 de noi cazuri. Principala cauză a ratei de supravieţuire atât de scăzute este precaritatea mijloacelor de diagnostic şi ajustare a tratamentului. Din banii strânși se va construi un laborator de citogenetică moleculară datorită căruia doctorii vor putea să pună un diagnostic corect şi să ajusteze tratamentul precis, "fără a se mai baza doar pe fler" şi fără a mai fi nevoie să mai trimită analizele în străinătate. Pe lângă construirea acestui laborator, asociaţia îşi propune construirea a două camere sterile pentru izolarea micuților care urmează tratamente agresive, dar şi asigurarea consumabilelor pe un an.

Ne puteți urmări și pe Google News