Evenimentul Zilei > Actualitate > CAMPANIE EVZ: Cele 7 minuni naturale ale României
CAMPANIE EVZ: Cele 7 minuni naturale ale României

CAMPANIE EVZ: Cele 7 minuni naturale ale României

Cititorii EVZ sunt chemaţi la o discuţie despre frumos şi valoare autentică, implicare, mândrie locală şi patriotică. La capătul ei vom afla care sunt minunile acestei ţări.

Avem o ţară frumoasă şi bogată. Românii au învăţat asta la şcoală şi au fost convinşi, mereu, că aşa e. După decembrie 1989, mulţi au ieşit din ţară şi au văzut alte ţări frumoase şi bogate. Au făcut comparaţii.

Cu siguranţă, spun acum cei mai mulţi, România nu e cea mai frumoasă ţară din lume, deşi are tot ce-i trebuie pentru asta. Dar, fără dubiu, în România există nenumărate locuri care ţi se lipesc de suflet, pentru totdeauna.

O nouă campanie

În urmă cu un an, „Evenimentul zilei“ lansa campania „Cele 7 minuni ale României“. Atunci, mii de cititori ai articolelor noastre care s-au implicat în alegerea minunilor României au fost contrariaţi: de ce nu figurează printre ele Delta Dunării, Babele şi Sfinxul, ori creasta Pietrei Craiului?, au întrebat ei. Explicaţia: campania de anul trecut era despre monumentele făcute de om.

Dar întrebarea a rămas. Toamna trecută, la finalul campaniei, am decis să continuăm. Acum a venit momentul. „Evenimentul zilei“ lansează astăzi o nouă campanie, „Cele 7 minuni naturale ale României“. Ne propunem să identificăm împreună acele aşa-zise „frumuseţi ale patriei“ pe care le consideră m minuni ale României. Oricare dintre aceste locuri reprezintă o destinaţie de vis, o amintire de neuitat, o promisiune, un motiv de mândrie naţională.

Cum vom proceda

Ca şi anul trecut, am făcut un sondaj. Plecând de la răspunsurile din acest sondaj, am alcătuit o listă scurtă, pe care se află 14 posibile minuni ale României care au intrat în finală. Asta înseamnă că, începând de luni, 7 iulie, le vom prezenta, pe fiecare, pe larg. Vom publica fotografii excelente şi vom oferi informaţii interesante.

Tot de luni, fiecare cititor va putea vota minunea favorită pe site-ul ziarului, www.evz.ro. Numeroşi cititori vor descoperi că în România există foarte multe minuni adevărate, nu doar cele şapte, şi vor fi convinşi să le viziteze şi să le preţuiască.

Mai există o aşa-zisă listă de aşteptare pe care se află, în prezent, 10 locuri minunate. Această listă poate fi îmbunătăţită, la propunerea cititorilor. Important e că oricare posibilă minune de pe lista de aşteptare poate ajunge în finală, dacă şi atunci când va fi susţinută de un număr suficient de mare de cititori.

INTRĂ AICI PENTRU A VOTA

LISTĂ SCURTĂ

> Cheile Olteţului şi Peştera Polovragi
> Cheile Turzii
> Codrii Seculari de la Slătioara
> Creasta munţilor Piatra Craiului
> Delta Dunării
> Dunărea la Cazane
> Lacurile glaciare din Munţii Retezat
> Masivul Ceahlău
> Munţii Rodnei
> Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş
> Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa
> Peşterea Scărişoara
> Sfinxul şi Babele
> Vulcanii Noroioşi


LISTĂ DE AŞTEPTARE

> Cascada Urlătoarea
> Cetăţile Ponorului – Padiş
> Defileul Jiului
> Defileul Oltului
> Munţii Căliman
> Parcul Natural Grădiştea – Muncelului – Cioclovina
> Parcul Natural Vânători Neamţ
> Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei
> Semenic – Cheile Caraşului
> Valea Sohodolului

CAMPANIA 2007

60.000 de voturi pentru 7 minuni

Campania „Cele 7 minuni ale României“, derulată anul trecut de „Evenimentul zilei“, a început în luna ianuarie, 2007, cu un sondaj amplu, în toată ţara. Primele 25 posibile minuni au intrat în finală, în luna iulie 2007, adică au fost prezentate pe larg de ziarul nostru (informaţii esenţiale, poveşti inedite, păreri ale specialiştilor, impresii ale turiştilor întâlniţi la faţa locului). La propunerea cititorilor, lista a fost mărită la 30 de posibile minuni.

EVZ a provocat dezbateri la care au participat, pe lângă cititorii ziarului, numeroase personalităţi culturale, istorici, arhitecţi, ambasadori, ataşaţi culturali în România etc. În campanie s-au implicat şi comunităţile locale care au avut minuni în concurs şi care au încercat să şi le promoveze.

Timp de aproape două luni, cititorii noştri au putut vota pe site-ul evz.ro monumentul pe care l-au considerat o adevărată minune a României.

În final, pe baza celor peste 60.000 de voturi, au fost alese cele 7 minuni ale României:

> Ansamblul Brâncuşi – Târgu-Jiu
> Castelul Corvinilor – Hunedoara
> Cetatea Alba-Iulia
> Cetăţile dacice – Munţii Orăştiei
> Iaşiul cultural
> Mănăstirile pictate din Bucovina
> Sibiul istoric

INTRĂ AICI PENTRU A VOTA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: