Evenimentul Zilei > Social > CAMPANIA EVZ. Sofia și Maria, în competiție pentru cadourile lui Moș Crăciun
CAMPANIA EVZ. Sofia și Maria, în competiție pentru cadourile lui Moș Crăciun

CAMPANIA EVZ. Sofia și Maria, în competiție pentru cadourile lui Moș Crăciun

Pe lista copiilor cuminți întocmită de „Evenimentul zilei” împreună cu Moș Crăciun fi gurează astăzi două surori năzdrăvane.

Maria (9 ani) și Sofia (4 ani) sunt surori, dar sunt atât de diferite ca temperament. Adevărul este că fetițele sunt într-o permanentă competiție. Dacă uneia îi place Elsa, prințesa din filmul „Frozen”, cealaltă se declară automat admiratoarea Annei.

Disputa continuă și la restul desenelor animate. „Baloo e haios și glumeț, cred că este cel mai bun prieten al lui Mowgli”, spune Sofia. Imediat, Maria îi dă replica: „Bagheera este un prieten adevărat, și-ar risca și viața pentru Mowgli”.

Maria este elevă în clasa a III -a și învață foarte bine. Este pasionată de balet, de teatru și de limba engleză. Sofia este la grădiniță și explică mândră că nu există colegi mai buni decât cei din „Grupa fluturașilor”. Mai mică, ea se simte răsfățată, așa că atunci când Maria era la preselecția pentru orele de teatru, a făcut tot posibilul să fie și ea admisă, chiar dacă nu avea vârsta necesară. Sofia conduce în topul năzbâtiilor la grădiniță: o sperie pe educatoare – „Cucu- bau”, îi deranjează pe ceilalți copii, când trebuie să doarmă – „Vreau să mă uit la desene”, nu mănâncă tot- „Vreau pizza!”.

Sunt și momente, rare, în care Sofia apelează la Maria: „Te rog, scrie-mi tu scrisoarea către Moș Crăciun, nu vreau multe lucruri de la el. Oricum, ție nu îți aduce nimic, pentru că ești alintată”. Într- un final, Maria se pune pe scris: „Zi-mi ce ai vrea să-ți aducă. Iar jucării?”. Maria se plânge că „e greu” să fie sora Sofiei și să-i accepte toanele. Nu vrea să recunoască cât de mult o iubește. Asta se vede atunci când împarte dulciurile cu ea, cum o protejează când sunt împreună cu alți copii, sau atunci când îi ia apărarea în fața părinților.