Evenimentul Zilei > Social > CAMPANIA EVZ. La trei ani, Iris își împarte pachețelul cu colegii nevoiași
CAMPANIA EVZ. La trei ani, Iris își împarte pachețelul cu colegii nevoiași

CAMPANIA EVZ. La trei ani, Iris își împarte pachețelul cu colegii nevoiași

Este un vulcan de energie. În ciuda vârstei fragede, cunoaște deja literele și cifrele, își ajută semenii la grădiniță și dă dovadă de o responsabilitate impresionantă. Fetița nu a cerut anul acesta nimic lui Moș Nicolae.

Pentru al 12-lea an consecutiv, „Evenimentul zilei” împreună cu Moș Crăciun caută cei mai cuminți copii pentru a-i premia. Astăzi, lista copiilor ascultători a ajuns la Iris, o fetiță talentată și inteligentă care îi surprinde pe toți membrii familiei.

Micuța vorbește fluent și are o imaginație bogată, creându-și scenarii din desenele animate. Mama povesteşte că micuţa Iris este un mare fan al emisiunii „Vocea României”, fredonând melodiile interpretate de către concurenţi. Cu o colecție impresionantă de desene, Iris realizează felicitări pentru toți membrii familiei: „Ține foarte mult la familie și ne impresionează mereu cu ce învață”, a mărturisit Florentina, mama fetiţei.

Matură pentru vârsta ei

Anul acesta, Moș Nicolae a venit încărcat cu cadouri. În ciuda faptului că erau meritate, Iris nu a cerut nimic, cu toate că părinţii au întrebat- o frecvent ce îşi doreşte: „Întotdeauna a fost foarte înțelegătoare când i-am explicat ceva, e foarte matură pentru vârsta ei și rar a cerut un anumit lucru“, a spus emoționată mama.

Iris merge la grădinița din localitatea natală – comuna Poeni, judeţul Teleorman, și are deja planuri de viitor: să ajungă profesoară, ca și mama ei. Camera micuței este plină cu păpuși pe post de elevi. Are chiar și o tablă magnetică pe care fetița de-o șchioapă lipește literele cunoscute deja.

Educatoarea o laudă zilnic pentru inteligența și buna creștere de care dă dovadă. Iris este generoasă, dând din puținul ei și altora. Conștientizează faptul că nu toți copiii au parte de cele necesare traiului decent. „În fiecare dimineață când o pregătesc pentru grădiniţă, îmi spune că vrea două sandvișuri în plus pentru fetița din clasă care vine fără pachețel. Îmi spune că nu o poate lăsa flămândă”, ne-a dezvă luit Florentina.

Dacă și tu știi un copil cuminte, scrie-ne pe adresa [email protected] ro sau completează-i diploma de copil cuminte pe diploma.evz.ro