Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, intrat î n administraţia publică în anul 2012, atunci când a fost ales de către cetăţeni să administreze unul din cele mai mari sectoare ale Bucureştiului, s-a prezentat, ieri, în faţa procurorilor anticorupţie.

Crede că a fost pârât de Sorin Blejnar

În momentul în care a dat ochii cu jurnaliştii, acesta le-a declarat că este vorba despre o plângere mai veche făcută de Blejnar (n.r. – Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF). Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2005 – 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, Robert Negoiță, pe atunci deputat în Parlamentul României, a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare. Milionarul a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.

„Evenimentul zilei” a scris şi în anul 2014 despre faptul că Robert Negoiţă nu şi-a plătit niciun ban din taxele și impozitele pe care le datora pentru numărul uriaș de proprietăți pe care îl deține. Ieri, la ieşirea din sediul DNA, edilul s-a arătat destul de degajat când a fost întrebat dacă acuzațiile aduse de procurorii anticorupţie – evaziune fiscală în formă continuată – îi vor afectata candidatura la Primăria Sectorului 3. Acesta nu s-a sfiit și le-a răspuns sec ziariștilor aflați în fața sediului DNA: „Nu cred. De ce? Discutăm de o chestiune de acum 10 ani. Ce ar putea să afecteze a fost răzbătut şi răsdiscutat. Sunt foarte bucuros că am ocazia acum, să avem ocazia să o închidem”, a declarat Negoiţă.


FOTO: Pe data de 30 octombrie 2014, „Evenimentul zilei” a publicat un articol în exclusivitate despre faptul că Robert Negoiţă refuză să-şi plătească datoriile către statConflictul dintre Negoiţă şi Fisc este mai vechi

Începând din 2006, de pe când era deputat în Parlamentul României, Robert Negoiță s-a cocoțat în partea de sus a topului celor peste 7.000 de români care au făcut tranzacții imobiliare fără să achite, legal, TVA. El a intrat în conflict cu Fiscul, deoarece s-a prevalat de prevederea legală potrivit căreia cetățenii care își construiesc locuințe personale plătesc o cotă de TVA de 5%, în loc de 24%. El a construit atunci două ansambluri rezidențiale, Confort City, cu sute de apartamente, pe persoană fizică. Astfel, edilul de la 3 îi datora statului român, potrivit ANAF, 225 milioane de lei: datorii, majorări şi penalităţi, scria „Evenimentul zilei” în 2014.