Evenimentul Zilei > Justitie > Campania electorală trece și prin biroul procurorilor DNA. Robert Negoiţă, acuzat de evaziune fiscală de 77.148.021 lei!
Campania electorală trece și prin biroul procurorilor DNA. Robert Negoiţă, acuzat de evaziune fiscală de 77.148.021 lei!

Campania electorală trece și prin biroul procurorilor DNA. Robert Negoiţă, acuzat de evaziune fiscală de 77.148.021 lei!

Aproape toţi edilii Bucureştiului au trecut pe la DNA. După Chiliman, Oprescu, Onţanu, Piedone, Vanghelie şi Ludovic Orban, fostul candidat pentru fotoliu de primar al Capitalei, i-a venit rândul şi lui Robert Negoiţă. Acesta este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată. Singurul care a scăpat, încă, este Mănescu de la Sectorul 6

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, intrat î n administraţia publică în anul 2012, atunci când a fost ales de către cetăţeni să administreze unul din cele mai mari sectoare ale Bucureştiului, s-a prezentat, ieri, în faţa procurorilor anticorupţie.

Crede că a fost pârât de Sorin Blejnar

În momentul în care a dat ochii cu jurnaliştii, acesta le-a declarat că este vorba despre o plângere mai veche făcută de Blejnar (n.r. – Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF). Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2005 – 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, Robert Negoiță, pe atunci deputat în Parlamentul României, a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare. Milionarul a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.

„Evenimentul zilei” a scris şi în anul 2014 despre faptul că Robert Negoiţă nu şi-a plătit niciun ban din taxele și impozitele pe care le datora pentru numărul uriaș de proprietăți pe care îl deține. Ieri, la ieşirea din sediul DNA, edilul s-a arătat destul de degajat când a fost întrebat dacă acuzațiile aduse de procurorii anticorupţie – evaziune fiscală în formă continuată – îi vor afectata candidatura la Primăria Sectorului 3. Acesta nu s-a sfiit și le-a răspuns sec ziariștilor aflați în fața sediului DNA: „Nu cred. De ce? Discutăm de o chestiune de acum 10 ani. Ce ar putea să afecteze a fost răzbătut şi răsdiscutat. Sunt foarte bucuros că am ocazia acum, să avem ocazia să o închidem”, a declarat Negoiţă.


FOTO: Pe data de 30 octombrie 2014, „Evenimentul zilei” a publicat un articol în exclusivitate despre faptul că Robert Negoiţă refuză să-şi plătească datoriile către statConflictul dintre Negoiţă şi Fisc este mai vechi

Începând din 2006, de pe când era deputat în Parlamentul României, Robert Negoiță s-a cocoțat în partea de sus a topului celor peste 7.000 de români care au făcut tranzacții imobiliare fără să achite, legal, TVA. El a intrat în conflict cu Fiscul, deoarece s-a prevalat de prevederea legală potrivit căreia cetățenii care își construiesc locuințe personale plătesc o cotă de TVA de 5%, în loc de 24%. El a construit atunci două ansambluri rezidențiale, Confort City, cu sute de apartamente, pe persoană fizică. Astfel, edilul de la 3 îi datora statului român, potrivit ANAF, 225 milioane de lei: datorii, majorări şi penalităţi, scria „Evenimentul zilei” în 2014.