Evenimentul Zilei > Politica > Campania electorala a Pro România. Se implică un baron local cu condamnare la activ
Campania electorala a Pro România. Se implică un baron local cu condamnare la activ

Campania electorala a Pro România. Se implică un baron local cu condamnare la activ

Fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian Duicu, se întoarce în politică pe cai mari. După condamnare, fostul baron local al PSD a trecut cu arme și bagaje în tabără Pro România, implicându-se activ în campania electorală.

 

Cu bătaie lungă. Acum Adrian Duicu conduce cu mână de fier filiala Pro România Mehedinți. Din această poziție le cere celor angrenați în campanie să acționeze. Mai mult, Duicu participă la multe întâlniri și în județ, cu candidații, riscând, prin revocarea măsurii de suspendare a pedepsei, să se întoarcă în detenție.

Duicu a fost condamnat definitiv la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, în februarie 2020, prin rămânerea definitivă a deciziei Curții de Apel București, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 12, lit. b din Legea nr. 78/2000 la 1 an şi 6 luni închisoare (folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații).

Instanța de judecată a mai aplicat, pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de articolul 66 alin. 1 lit. a, b, d, g, k, din Codul Penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a alege; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii; dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public).

El spune că este mândru că poate să pună umărul la câștigarea Primariei sau Consiliului Județean, că o să își va da toată silința, puterea și priceperea. Duicu le-a explicat subaltenilor politici că ar fi primit o ofertă de a face o alianță politică cu PSD, cu funcții de viceprimar, de vicepreședinte de Consiliu Județean și alte funcții în administrația locală, dar a decis că el vrea ca Pro România să fie adversarul PSD. Mai mult, Duicu a pretins că lui personal i s-a făcu o astfel de ofertă, dar a refuzat-o.

Fostul baron PSD crede acum că Pro România, va obține cel puțin 8 locuri eligibile pe listele de consilieri de la județ și municipiu. Duicu i-a mai avertizat pe oamenii lui că nu va sta deoparte: „nu cu obrăznicii și vă spun, o să intervin de câte ori lucrurile o iau razna!”.

Acum, Duicu se bate anticipat pentru alegerile din 2024, când vrea din nou un loc de baron local. Astfel, le-a spus oamenilor săi că anul 2024 este anul în care vrea să revină în administrația locală și că acum suferă că nu poate fi ales, scrie jurnalmehedinti.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: