Evenimentul Zilei > International > Campania din SUA scapă de sub control. Susținătorii lui Trump, călcați cu mașina
Campania din SUA scapă de sub control. Susținătorii lui Trump, călcați cu mașina

Campania din SUA scapă de sub control. Susținătorii lui Trump, călcați cu mașina

Mai multe persoane au fost rănite sâmbătă după ce o mașină a intrat într-un grup de susținători ai lui Donald Trump care protestau împotriva unui miting Black Lives Matter din Yorba Linda, California.

Mașina era condusă de o femeie care a coborât apoi din autovehicul, în timp ce oamenii care fluturau steagurile americane au început să o urmărească, Polițiștii au intervenit imediat și au prins-o pe femeie, care a fost reținută. Șoferița, pe nume Tatiana Turner, în vârstă de 40 de ani, este acuzată de agresiune cu o armă letală și tentativă de crimă.

Incidentul din Yorba Linda, California, ar fi avut loc după ce contra-protestatarii au traversat autostrada pentru a-i înnfrunta pe manifestanții Black Lives Matter. Din primele informații reiese că mașina a intrat în cele două grupuri de protestatari care se aflau într-o parcare de pe marginea drumului, însă din imaginile video de la fața locului se poate vedea cum șoferița s-a urcat la volanul mașinii în urma unei dispute cu susținătorii lui Trump și a pătruns printre ei, scrie siteul postmillennial.com.

Au fost raportați cel puțin doi răniți, iar una dintre victime a fost luată de o ambulanță.

Departamentul de poliție din Orange County a emis un comunicat la câteva ore după producerea incidentului, afirmând că protestul a dus la două arestări și doi răniți.

„Pe 17 septembrie, Departamentul de Poliție din Orange County a luat cunoștință de un protest planificat în orașul Yorba Linda pentru astăzi la ora 14:00 de către un grup numit Caravan for Justice. La scurt timp, a fost planificat un contraprotest în același timp. Agenții au fost prezenți la începutul protestelor pentru a proteja drepturile constituționale ale tuturor indivizilor și pentru a proteja viața și proprietățile. Chiar după începutul protestelor, se estimează că au fost aproximativ 150 de persoane în total”, a anunțat poliția.

Caravan for Justice este o organizație afiliată Black Lives Matter care a condus prin California după moartea lui George Floyd la sfârșitul lunii mai.

„La aproximativ 30 de minute după ce au început protestele, am început să primim rapoarte despre altercații fizice care au avut loc între cele două grupuri de protestatari, inclusiv despre cel puțin o persoană care a fost atacată cu un spray cu piper de un alt protestatar”, a transmis poliția.