Evenimentul Zilei > International > Campania dezastruoasă a lui Joe Biden aminteşte de cea a lui Jeb Bush
Campania dezastruoasă a lui Joe Biden aminteşte de cea a lui Jeb Bush

Campania dezastruoasă a lui Joe Biden aminteşte de cea a lui Jeb Bush

Campania electorală în interiorul Partidului Democrat are un pierzător: Joe Biden. Fostul vicepreședinte SUA a pierdut toate alegerile primare de până acum. Este așteptată retragerea sa.

O GLOBO: Prestaţia lui Joe Biden la alegerile primare democrate până acum a fost un dezastru şi aminteşte de fiascoul lui Jeb Bush în disputa republicană în urmă cu patru ani. El a intrat ca favorit şi cu susţinerea establishment-ului partidului, pe lângă faptul că era cel mai cunoscut nume.

Până în prezent, însă, se clasează pe locul patru şi cinci. Să ne punem de acord, nu există nici o modalitate de a vedea ceva pozitiv. Pur şi simplu o ruşine electorală pentru cineva care era considerat drept cel mai puternic dintre candidaţi.

Cifrele sale în sondajele naţionale au scăzut. Probabilitatea sa de a câştiga la bursele de pariuri s-a prăbuşit. Două noi nume (Pete Buttigieg şi Amy Klobuchar) au apărut mai puternice în Iowa şi New Hampshire, în cadrul curentului moderat al partidului. Pentru a complica problemele, Michael Bloomberg creşte în sondaje şi a furat din voturile lui Biden. Nu mai vorbim de faptul că Bernie Sanders s-a consolidat ca lider al alegerilor primare.

Practic, campania lui Biden se destramă.

Fostul vicepreşedinte are ca ultimă speranţă o revigorare în Carolina de Sud. Dar din ce în ce mai complicată. Poate că soarta lui este aceeaşi cu cea a lui Jeb Bush.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE